Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Turista – botra divjega kozla

Ponedeljek: Te dni na vse zgodaj zjutraj sta jo mahnila dva mlada turista iz planinskega doma v Kamniški Bistrici proti Kamniškemu sedlu.

V Klinu sta zavila na desno in prispela ob pol 6. pod Planjavo. Tam sta zapazila na neki jasi v precejšnji daljavi predmet, ki je zbudil njuno pozornost. Ker po daljšem opazovanju nista mogla ugotoviti, kaj naj bi bilo, sta pohitela proti čudni prikazni.

Ko sta prišla blizu, se je začelo nekaj gibati in kar naenkrat se je nudil prizor, kakoršnega je gotovo le redko kedaj deležen kak človek. Pred njima je bila divja koza, ki je pravkar povrgla krepkega mladiča. Turista sta se vsedla na tla. Divja koza se je sicer odstranila kakih 10 korakov, a ni kazala posebnega strahu, komaj dobro uro stari mladič, ki ni vedel, kaj je strah, pa je zlezel enemu kaj hitro v naročje in mu silil pod suknjič. Tudi poskakoval je že. Turista sta pri tem pač morala misliti, kako hitro bo navedeni mladič od stare poučen, koliko nevarnosti, sovraštva in zahrbtnosti je na svetu.

Po daljšem odmoru sta vsa zadivljena nad nenavadnim doživljajem turista nadaljevala pot v prelepi poletni naravi preko Zelezniških [Zeleniških] špic na Korošico ter si čestitala kot botra divjega kozla.

Ponedeljek, 23. junij 1930

dLib.si


Časnik Ponedeljek je izdajal konzorcij Jutra od leta 1927 do 1930, urejal ga je Ivan Podržaj, izhajal pa je ob 4. uri zjutraj. Naslednje leto je dobil ime Jutro, ponedeljska izdaja.

Za G-L pripravil: France Malešič

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti