Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zavrnitev dovoljenja za vzpon

Kaj je Denisa Urubka navedlo do tega, da si je ves obupan simbolično naslonil prst k sencam. Rusko - kitajska ruleta

Denis Urubko, Adam Bielecki in Alex Txikon so si za letošnjo zimo izbrali skoraj neverjeten cilj na drugi najvišji gori.

Podvig vreden pozornosti v alpinistični javnosti, ob navedbah poskusa preplezati novo smer in kot prvi pozimi stopiti na K2, je po začetnem navdušenju pretrgala kratka novica, ki jo je Denis prejel s Kitajske: »Dragi gospod Denis. Po posvetovanju s svojimi prijatelji smo se odločili, da prekličemo dovoljenje, ki smo ga izdali ekipi za vzpon na K2 s kitajske strani. Srečno! Upam, da vas bomo videli ob skodelici čaja! Vse najboljše! S toplimi pozdravi iz Xinjianga ... itd. itd. S spoštovanjem, gospod Lee.« In to je bilo pet dni pred odhodom odprave.

Denis je na svojem blogu stresel jezo iz sebe na socializem. Vendar mu to ni prav dosti pomagalo. Ostali so mu še trije meseci, da na novo postavi izziv ... Gotovo pa bo Urubko prišel tudi do ustreznih pojasnil za razmere, ki vladajo na vse bolj nevarnem območju.

Po zadnjih informacijah, ki krožijo na ruskih spletnih straneh, bodo izdali Kitajci dovoljenje za vzpon do 9. januarja 2015. Ekipa se je odločila, da gredo po božiču v Kašgar, v upanju, da bo dovoljenje res izdano. Tako bi do baznega tabora prišli najkasneje do 17. januarja ...


25. decembra so zaradi prevelike nevarnosti, ki jo predstavljajo teroristi v Xinjiangu, dokončno odpovedali zimsko odpravo na K2 ...

Značke:
HIM novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46077

Novosti