Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Triglav - 19.12.14

Igor Zlodej: Že dolgo nisem bil in zakaj ne bi šel v tem letu še enkrat iz Trente.

Temno jutro, polno zvezd in povsem mirno, me najde v Zadnjici. V soju čelne svetilke ropotam po gruščnati poti. V bližini križišča za Luknjo se počasi dani, hitim naprej do grape Pod Skokom. Snega je le kak cm, tam proti Jalovcu pa prvo sonce obsije vrhove.

Pri "Papeževi plošči" zavijem na staro Kugyjevo pot. Vedno grem rad po njej. Malo me skrbijo prehodi po policah, ampak pozneje se izkaže, da so še lepo prehodni. Tudi naprej po "plazu" je odličen sneg, ki drži mojo preveliko težo. Ko pridem bližje vidim, da je desni, direktni prehod zasnežen, ne sicer obilno, ampak dovolj, da popikam pobočje. Višje se svet poravna in takrat ga zagledam, prav tak je, kot še čestokrat prej, letos lepo zasnežen. Pogledujem gor proti Morbegni, če ga slučajno zagledam, pa ga ni, zgleda, da je Lojz v dolini. Do Bovške škrbine se kar napikam, tudi naprej do "plošče" moram izkopati nekaj klinov, potem pa je pred mano samo še vrh. Naokoli so ves čas lepi razgledi in toplo sonce, le proti morju je megleno.

Stolp je bogato obložen, naj tak ostane še dolgo. Sestopim do Doliča, prehode seveda poznam in so lepo zasneženi. Tudi naprej v dolino ni posebnih težav, čeprav ob naslednji pošiljki snega mulatjera "pod steno" ne bo več prehodna.

Bil je lep decembrski dan.

Igor Zlodej

Igor Zlodej

19. december 2014


Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46050

Novosti