Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Večraztežajno plezanje z orodji - Zagorje

Vili Guček: V steni nad železnico pri mostu čez Savo sem opremil in preplezal štiri nove večraztežajne smeri za plezanje z orodji.

Smeri so v steni na levem bregu Save (nasproti argonavtske ladje – nove čistilne naprave). Stena je visoka 80 m, levo od nje je še (zaenkrat) pet krajših, ogrevalnih smeri. Plezanje poteka večinoma po ploščah, položnih in navpičnih, tu in tam čez kakšen previs. Ocene so okvirno primerljive z ocenami v zasavskih plezališčih za drytooling (Znojile, Ob Savi – z avtom minutko oddaljeno!) In seveda, trenutne ocene so le predlogi in se bodo še usklajevale!

Smeri so opremljene s svedrovci. Krajše smeri na levi so opremljene povsem "športno", v daljših pa so svedrovci nekoliko bolj oddaljeni, a še vedno omogočajo povsem varno plezanje z nekoliko zbranosti in "alpinističnega" odnosa do padca.
Nastanek smeri sta omogočila AO Trbovlje in AO Litija. Hvala vsem sodelujočim na delovni akciji, s katero smo uredili prostor pod steno. Zahvala gre tudi soplezalcem: Ervinu, Nadji (tud za fotke!), Aliju in Burdiju.

Smeri bodo zagotovo atraktivnejše pokrite s snegom. Zanimive pa so povezave s katero od smeri v zgornji steni, le nekaj deset metrov od izstopa spodnjih smeri.. Ko torej nameče pol metra novega (morda pa vendar..) in nikjer ni razmer..., bo parkirišče ob železniški postaji v Zagorju zagotovo spluženo... Vabljeni! Želim vam mnogo užitkov ob plezanju in predvsem – varno!

Trbovlje, december 2014

Vili Guček

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti