Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Danny Mac

MTB - Andrej Dekleva: ... na slovenskih skalah!
Spirit ni prispeval
za video ... TNP bo ukrepal

Končno vemo, kaj je poleti v Sloveniji počel veliki škotski mojster triala Danny MacAskill. Snemal je video za Alpe Adria trail.

Video je zdaj na ogled. Med avstrijskimi in italijanskimi lokacijami vključuje prizore z Vršiča in z Bovškega.

Ko zdaj poguglamo “danny macaskill” in “alpe adria trail”, vidimo, da so Italijani že junija dosti pisali o tem. Pa da ne bomo rekli, da samo pri nas ne zna nihče razbobnat takšne novice. Celo nečesa, za kar so plačali (verjetno ne iz svojega žepa, haloevropapress). Video smo odkrili naključno, po skoraj tednu dni od objave ima komaj 1050 ogledov. Najmanj gledan Dannyjev video zadnjih let?

Je morda video sramežljivo objavljen zato, ker je bil Danny v prekršku? Alpe Adria trail je namreč pohodniška pot, slovenske lokacije pa so kar v Triglavskem narodnem parku … Nerodno sporočilo.

Slovenski partner v produkciji je bila javna agencija Spirit.

Spirit ni prispeval za video z MacAskillom, TNP bo ukrepal

Video z Dannyjem MacAskillom na pohodniški poti Alpe Adria Trail, ki poteka tudi čez Slovenijo, smo objavili v četrtek. Ozadje podviga še ni bilo jasno, zato smo zastavili vprašanja javni agenciji Spirit in Triglavskemu narodnemu parku.

O svoji vlogi pri produkciji videa pri Spiritu takole:
“Projekt Alpe Adria Trail (AAT) je plod uspešnega sodelovanja med tremi partnerji iz Slovenije (SPIRIT Slovenija), Avstrije (Kärnten Werbung) in Italije (Turistična organizacija Furlanija - Julijska krajina - FVG). Pot povezuje tri narode, tri kulture, tri pokrajinske tipe in poteka od Velikega Kleka (Grossglocknerja) preko Slovenije do morja pri Trstu/Miljah. V okviru partnerskih promocijskih aktivnosti je italijanski partner v projektu Turistična organizacija Furlanija - Julijska krajina organiziral snemanje promocijskega videa in izvedbo tudi finančno podprl. Tudi promocija videa je v rokah italijanskega partnerja.”

Spirit za produkcijo videa ni prispeval nobenih sredstev, zagotavljajo.

Vprašali smo še, kdo je odgovoren, da je bil v produkcijo video za promocijo pohodniške poti, ki poteka tudi poteh, kjer je kolesarjenje prepovedano, vključen kolesar?
“Imputi in sugestije javne agencije SPIRIT Slovenija italijanskemu partnerju so bili naj se snemanje izvede izven TNP (dolina Soče, Brda, Lipica),” odgovarja Spirit.

Pri TNP so bili na vprašanje, kakšno je njihovo stališče o videu, kratki:
Sporočilo videa ni v skladu s cilji Triglavskega narodnega parka in bomo ukrepali v skladu s predpisi.”

Video je medtem zbral več kot 50.000 ogledov, kar za MacAskillov video ni prav veliko. Objavile so ga številne gorskokolesarske strani po svetu, zanimivo pa je, da Danny videa ni objavil na svoji strani na facebooku, kjer ima več kot 720.000 sledilcev.

11.12.2014 
Danny Mac na slovenskih skalah!

 
Danny na Vršiču, zajeto iz videa

17.12.2014 
Spirit ni prispeval za video z MacAskillom, TNP bo ukrepal


Danny demonstrira, kako razjeziti nadzornika TNP.
Ga pa ne bo najlažje oponašati.


Svet24.si, 16.12.2014
V okviru promocije kolesarjenje v Triglavskem narodnem parku, četudi je prepovedano
Medtem ko je še pred nekaj meseci veljalo, da bodo slovenski zakoni kolesarje izgnali iz narave, je očitno danes vse dovoljeno. Tudi kolesarjenje v Triglavskem narodnem parku (TNP). ...
 

 

Kategorije:
Novosti KOL SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti