Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Na Veliki planini

Delo, Slovenija - Marjana Hanc: ... letošnjo zimo krpljanje namesto smučanja

Kamniški župan Marjan Šarec predlaga, naj se 312.000 evrov nameni obnovi dvosedežnice Šimnovec.

Kamnik – Kamniški občinski svetniki bodo danes znova razpravljali o dvosedežnici Šimnovec na Veliki planini, vendar še ni jasno, ali bodo podprli predlog župana Marjana Šarca, da je v danih finančnih razmerah za več kot 30 let staro žičniško napravo edina možnost, da jo obnovijo. Obnova bi stala 312.000 evrov.

Prihod na planino je zdaj mogoč le do zgodnje postaje nihalke, naprej do turističnih in pastirskih koč pa se je treba odpraviti peš, kar odvrne številne obiskovalce. Dvosedežnica je bila od leta 2000 edina povezava do teh objektov, 6. decembra lani pa je inšpektor upravljavcu, družbi Velika planina, ki je v 100-odstotni občinski lasti, izdal odločbo o ustavitvi, ker ni zagotovil tehničnega pregleda.

Občinski svet se je na začetku januarja 2014 odločil za 800.000 evrov vredno dokapitalizacijo podjetja Velika planina, s pomočjo katere bi dotrajano napravo zamenjali z rabljeno štirisedežnico.

Študija za 7320 evrov: tri možnosti

Toda po žledolomu in snegolomu, ko so bili potrgani električni vodi iz doline Kamniške Bistrice na Veliko planino in ni obratovala niti nihalka, so svetniki začasno ustavili načrtovan nakup. Poleg tega so vodstvu občinske družbe, ki je v preteklosti večkrat imela težave z likvidnostjo, naročili analizo razmer in investicijski program do konca junija. Za 7320 evrov je program izdelalo ljubljansko podjetje SL Consult in v njem predvidelo tri možnosti: nakup nove sedežnice za 2,8 milijona evrov, nakup rabljene štirisedežnice in njena zamenjava oziroma obnova sedanje, ki ima dovoljenje za obratovanje do 21. januarja prihodnje leto.

Po dobrih tristo tisoč vredni obnovi bi lahko delovala še 15 let, v občini pa načrtujejo, da bi leta 2015 imeli od prevozov in obratovanja gostinstva 800.000 prihodkov, proti koncu ekonomske dobe leta 2025 pa več kot milijon.

Župana Marjana Šarca smo včeraj vprašali, ali se mu zdi smotrno vlaganje v zastarele, 32 let stare žičniške naprave in da občina v obliki dokapitalizacije plačuje obveznosti in izgubo svojega podjetja Velika planina, vendar na naša vprašanja včeraj ni odgovoril.

Smučanje le za otroke

Leon Keder, od 17. julija letos v. d. direktorja družbe Velika planina, je za Delo pojasnil, da so letos za dokapitalizacijo prejeli 420.000 evrov, s tem denarjem pa so poplačali zapadle in prevzete obveznosti, delo na objektih po žledolomu in druga investicijska dela.

Za obnovo okrepčevalnice pri spodnji postaji nihalke so denimo namenili 39.000 evrov. Kupili so tudi novo vlečnico Jurček, s katero bodo na Veliki planini v tej zimi zagotovili smučanje vsaj otrokom, uredili pa bodo tudi zimski park. Vse druge bodo, če bodo to dopuščale snežne razmere, poskušali navdušiti za krpljanje. Krplje pa si bo mogoče izposoditi. To je šport, primeren za vse ljudi, tudi za starejše in za ljubitelje narave, saj ne potrebujete urejenih prog, pravi Keder.

Tudi na Veliki planini še ni snega

Tudi na Veliki planini je poletno sezono krojilo slabo vreme, boljši obisk kot lani je bil oktobra, ko so ob lepih koncih tedna z nihalko prepeljali 700 potnikov. Pohodniki si lahko tudi v teh dneh, ko še ni snega, organizirano ogledajo pastirsko naselje, kapelo Marije Snežne, jami Veternica in Dovja griča ter turistično naselje, ki je bilo postavljeno po načrtih arhitekta Vlasta Kopača, Preskarjev muzej pa je zaradi ohranitve muzejskih eksponatov, ki ne smejo biti izpostavljeni vlagi, pozimi zaprt.

Marjana Hanc
Foto: Mavric Pivk/Delo

  17.12.14, 09:00

Vzdrževanje 20.000 evrov na leto

Dvosedežnica Šimnovec je bila izdelana leta 1982 in je bila prvotno postavljena na smučišču Jurgovo na Rogli. Naprava je bila sestavljena iz komponent žičnice Graffer ter stebrov in postaj, narejenih v podjetju Unior Zreče. Pri preselitvi leta 2000 je bila predelana za Veliko planino, zaradi drugačnih obremenitev stebrov pa pogosteje nastajajo poškodbe in se lomijo komponente. Stroški vzdrževanja naprave zaradi poškodb ležajev, osi in gumijastih oblog na kolesih znašajo več kot 20.000 evrov na leto.

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti