Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Ledinski vrh - 13.12.14

Primož Blaha: Včeraj bi ga lahko preimenoval v viharni vrh! Takšnega vetra ne doživiš kar vsak dan.

Dejansko sem že nazadnje, enkrat marca, obrnil tik pod vrhom tudi zaradi vetra (takrat poleg megle in sneženja). Tokrat pa sem se namenil tja predvsem v upanju na lepše vreme in da hkrati preverim snežne razmere na oni strani. Načrt ni bil slab in vreme je bilo prav solidno. Kar se tiče snega pa tako nisem pričakoval preveč.

Sneg se sicer pojavi že takoj nad parkiriščem in v jutranjem mrazu je bilo vzdušje prijetno zimsko. Do koče sem brez težav prišel po lovski poti in tudi višje je bila hoja dokaj lagodna, tako da sem se ob iskanju prehodov po spihani in trdi podlagi izognil pretiranemu gaženju.

Ves čas sem slutil veter v višavah, pa kljub temu sem do zadnjega ohranjal upanje, da bi morda lahko potegnil vse do Babe. No, na sedlu se je pokazalo, da upanje vendarle ne umre vedno zadnje … S precej trme sem priborbal do bližnjega Ledinskega vrha, vsakršno upanje na kaj več pa mi je odpihnilo. Mi je bilo žal tako hitro zaključiti, zato sem vseeno prečil še do Savinjskega sedla pogledat proti Okrešlju. Nato sem se s težavo prebil nazaj čez Jezersko sedlo, z vetrom v obraz. Povrhu se je veter okrepil tudi nižje in vse do koče sem skorajda tekel (v resnici bežal!).

Nižje se je v tem času občutno segrelo, očitno bo zima tudi letos zamujala … Vsaj dobro sem si prevetril glavo, kar je pa konec koncev tudi namen vikendov, kajne?

Primož Blaha

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti