Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

800 evrov kazni

Dogodek, ki terja premislek v raznih pogledih, se je zgodil avgusta 2014 in je šele pred kratkim dobil epilog na sodišču v Španiji. Sodnik je dvema planincema ...

... izdal pritrdilno odločbo o povračilu nadomestila v višini 800 evrov za lažni poziv gorskih reševalcev in posledično neuspešno reševanje v gorah Pirenejev.

Torej, dva planinca sta se med sestopom s priljubljene gore Puigmal (2913 m) v sili poklicala številko 112 in povedala, da sta se izgubila na poti navzdol ter ne moreta priti do svojega avtomobila, parkiranega ob cesti.
Gorska reševalna se je na pomoč odpeljala s tremi avtomobili. Reševalci so nekaj ur neuspešno poskušali najti sledove izginulih planincev, neuspešno so iskali njun avtomobil in zaman skušali priti v stik z njima. Kmalu je postalo jasno, da sta planinca varno in samostojno našla pot do avta in se odpeljala domov, brez da bi o tem obvestila aktivirane službe. Kot je navedel vodja reševalne ekipe Sebastian Massagué, so že imeli nekaj takšnih primerov.

Ta incident je bil šele četrti v zadnjih šestih letih, odkar je na zakonodajni ravni omogočena uporaba kazni za »lažne pozive« gorskim reševalcem … naciodigital.cat

Nedorečenost zadev in morebitne osebne zamere pa v takšnih in podobnih primerih vodijo v selektivno kaznovanje … mar ne!

Kategorije:
Novosti Tuje TUJ Vse objave
Značke:
novosti TUJ

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti