Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 17.06.2002

Tomaž Jakofčič: Natalija Gros četrta

Imst - Na tretji tekmi letošnjega svetovnega pokala v športnem plezanju je ob zmagi Belgijke Muriel Sarkany, odlično četrto mesto zasedla naša Natalija Gros. Z oprimkom zaostanka je naša najuspešnejša športna plezalka pristala na šestem mestu. Slovenija je bila ob tem edina država z dvema finalistkama. Pri moških je zmagal Francoz Alexander Chabot. Po dolgem obdobju naše moške reprezentance brez vidnega rezultata je tokrat odlično plezal Matej Sova. Enajsto mesto je njegov drugi najboljši rezultat in pomemben pokazatelj dobre pripravljenosti pred bližajočim se evropskim prvenstvom v Chamonixu.
Rezultati - Imst:
Ženske: 1. M. Sarkany (Bel), 2. K. Sedlmayer (Nem), 3. S. Levet (Fra), 4. N. Gros, 6. M. Eufar, 16. K. Vidmar (vse Slo)
Moški: 1. A. Chabot (Fra), 2. T. Mrazek (Eeš), 3. S. Lachat (Švi), 11. M. Sova, 24. T. Valjavec, 37. A. Grom, 48. L. Zazvonil, 51. F. Jensterle (vsi Slo)
Trenutni skupni vrstni red:
Ženske: 1. M. Sarkany (Bel) 280, 2. S. Levet (Fra) 200, 3. M. Čufar (Slo) 187, 5. Gros (Slo) 171
Moški: 1. A. Chabot (Fra) 300, 2. T. Mrazek (Češ) 225, 3. G. Pouvreau (Fra) 196.

T.J.

Les Droites
Chamonix - Uroš Strniša - Darko in Andrej Magajne (oba AO Matica) sta v začetku meseca v steni Les Droites nad Chamonixom končno preplezala smer Le Ginat (IV 5, 1000 m), eno od velikih klasik tamkajšnjih gora. Do koče na argentierskem ledeniku sta zaradi remonta žičnice na Gr. Montets potrebovala štiri ure hoje, naslednji dan pa še 15 ur za plezanje smeri. V steni razmere niso bile najboljše, naletela sta na vse vrste snega in ledu, nekaj mest pa je bilo precej kopnih.

T.J.

Čehovin na robu deseterice
Fiera di Primiero - V italijanskih Dolomitih se je včeraj (16. junija) zvečer končala prva tekma letošnjega svetovnega pokala v balvanskem plezanju. Našo ekipo sta zastopala Jure Golob in Urh Čehovin. Slednji je z zelo uspešnim nastopom zabeležil svoj najboljši rezultat na tovrstnih tekmah, saj se je uvrstil na odlično 11. mesto. Uvrstitev v finale med osem najboljših mu je ušla za malenkost, medtem ko je Golobu šlo tokrat slabše in je pristal na 28. mestu.

Pri ženskah nismo imeli svoje predstavnice, sicer pa se prve tekme nasploh ni udeležilo veliko število tekmovalcev. Pri moških jih je bilo 40, čeprav je treba povedati, da ni manjkal nobeden izmed najboljših. Žensk je bilo na štartu samo 24, med njimi je manjkala tudi lanska zmagovalka svetovnega pokala v balvanskem plezanju Francozinja Sandrine Levet.
Tako je pri ženskah presenetljivo zmagala Ukrajinka Natalia Perlova, pri moških pa je bil najboljši Francoz Jerome Meyer.

Naslednja tekma bo prav tako v Italiji, v Leccu, kjer bo konec meseca tekma svetovnega pokala tako v hitrostnem, kot v balvanskem in težavnostnem plezanju.

Rezultati:
Ženske: 1. N. Perlova (UKR), 2. O. Jakovljeva (RUS), 3. S. Marchisio (ITA)
Moški: 1. J. Meyer, 2. D. Dulac (oba FRA), 3. S. Kazbekov (UKR), 11. U.Čehovin, 28. J. Golob (oba SLO).

Tomo Česen

Arhiv Alpinističnih novic
Izpisi objav o: alpinizmu
odpravah ipd. | prvenstvenih

   

 

 


preneseno iz arhiva

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46028

Novosti