Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 19.03.2001

Tomaž Jakofčič: Odlično v Aosti

V začetku meseca marca je Klemen Premrl ( Promontana, Colonil) plezal v Aosti in tam opravil odličen vzpon. Brez uporabe paščkov je na fleš (prvi poskus s teoretičnim poznavanjem smeri) uspel v smeri Welcome to the machine (WI 5 / M9). Do sedaj je to najtežji slovenski vzpon na fleš v kateri od modernih kombiniranih smeri.

Skala je že topla
Suzana in Viktor Relja sta izkoristila lepo in precej toplo vreme in spet obiskala južno steno Staničevega vrha. Lotila sta se stene desno od smeri Šepetanje in tam preplezala novo smer Mrzlo postaja, ki je ostala opremljena, težka je 5, dolga pa 150 m.

T.J.

Obvestila
V Grohatu pod Raduho bo v nedeljo 25.3. na sporedu tradicionalni smučarski rally Spust izpod Raduhe. Pričetek tekmovanja bo ob 10. uri. Prijave zbirajo do srede 21.3. na (041) 798-595 (Jure Mavrič) ali (02) 82 025 ( Franci Telcer).
KŠP pri PZS je izdala razpis za organizatorje tekem državnega prvenstva 2001. Rok za oddajo prijav je 31.3.
Kot lansko leto bo tudi letos 31.3. in 1.4. v Ospu stečanje slovenskih alpinistk in plezalk. Srečanje se bo pričelo zjutraj z zborom v plezališču Babna ali v primeru dežja v Mišji peči. Najprej bo na sporedu šaljivo, hitrostno in estetsko tekmovanje v plezanju v kiklah. Popoldne si bodo udeleženke v Kulturnem domu ogledale diapozitive iz El Capitana in predstavitev alpinistke leta 2000. Zvečer bodo v Kampu Vovk na sporedu diapozitivi iz Patagonije in družabno srečanje, kamor pa so vabljeni tudi moški. Informacije: (040) 368-351 (Tanja), (041) 393-513 (Mateja) in (07) 492-15-59 (Sandra).

Strelovod
Smer Strelovod (8c) v »hladilniku« Mišje peči je doživela prvi dve ponovitvi. Prvi jo je ponovil Franci Jensterle (AO Kranj, Citywall, Papi Sport). S študijem je pričel v začetku februarja in po desetih dneh neintenzivnega študija smeri, začel s prvimi resnejšimi poizkusi. Sledil je dvotedenski premor, nato pa je Frenk drugi dan uspel v svoji drugi 8c. Kmalu za njim je smer uspel ponoviti še, verjetno naš najmočnejši športni plezalec, Jure Golob.

Arhiv Alpinističnih novic
Izpisi objav o: alpinizmu
odpravah ipd. | prvenstvenih

   

 

 


preneseno iz arhiva

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti