Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 27.12.2000

Tomaž Jakofčič: Prva tekmovanja v lednem plezanju

V avstrijskem Pitztalu se je zadnji konec tedna odvijalo prvo letošnje tekmovanje v težavnostnem lednem plezanju. Štelo je za avstrijsko prvenstvo, vendar so se ga udeležili tudi vsi najboljši plezalci pretekle sezone. Zaradi pomanjkanja ledu v dolini je bila tekma višje v gorah na odlomih ledenika Pitztalgletscher. Tekmovanja se je udeležilo približno 50 tekmovalcev iz 7 držav.
Slovenijo so zastopali Klemen Zupanc (AO Kranj), Jakob Kunšič (AO Radovljica), Klemen Premrl in Aljaž Anderle (AO Tržič, Petzl-Charlet Moser, Mammut). Preboj med 12 najboljših je uspel Aljažu Anderletu.
Finale se je odvijalo na izjemno previsni ledeni steni, kjer so po pričakovanju dominirali poklicni plezalci iz Francije. Vrh smeri je dosegel le Daniel DuLac, drugi je bil Mauro Bole-Bubu iz Trsta, tretji pa Francoz Stephane Husson Aljaž Anderle je na koncu zasedel šesto mesto, kar je dober obet pred začetkom tekem za svetovni pokal.
V ženski konkurenci Slovenci tokrat nismo imeli predstavnice, zmagala pa je znana francoska športna plezalka Liv Sansoz.

T.J.

Arhiv Alpinističnih novic
Izpisi objav o: alpinizmu
odpravah ipd. | prvenstvenih

   

 

 


preneseno iz arhiva

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti