Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 21.08.2000

Tomaž Jakofčič: Na vrhu Han Tengrija

Od slovenske odprave v Tien Šan je pred dnevi prišlo skopo obvestilo o doseženem prvem izmed ciljev. Iztok Tomazin, Robert Poličnik, Janko Meglič, Stojan Burnik in Benjamin Blažič so dosegli vrh Han Tengrija (6995 oz. 7010 m) po klasični smeri. Ostali del odprave je nekaj dni kasneje odnehal na višini 6500 m zaradi velike količine novega snega. Tomazin sedaj poizkuša na Pik Pobedi, Meglič pa ima v načrtu novo smer v Piku Gorkya. Več o dosežkih in poteku odprave bo zneno ob njihovem povratku konec meseca.

T.J.

V Manang
Pred dnevi je pet slovenskih alpinističnih inštruktorjev odšlo v Manang v Nepalu, kjer Planinska zveza Slovenije organizira tečaje za nepalske gorske vodnike. Pobudnik šole v Manangu je bil pokojni Aleš Kunaver, ki je prvi tečaj izpeljal leta 1979, od takrat naprej pa se jih je zvrstilo že šestnajst. V začetku je bila vsebina tečaja osredotočena na praktično usposabljanje za gorništvo, sedaj pa tečajniki dobijo poleg gorniških veščin tudi zadosti znanja za pridobitev statusa neprofesionalnih vodnikov po UIAA normah. Na osnovi javnega razpisa, bodo letos na tečaju v Manangu sodelovali inštruktorji: vodja tečaja Vlado Schlamberger, zdravnica dr. Anda Perdan, Marko Pogorevc, Janez Rupar in Jože Zupan.

T.J.

Obvestilo
Interesenti za petnajst dnevni treking in vzpon na Kilimandžaro in Mt. Kenijo, lahko dobijo vse informacije na telefonu (01) 268-28-33 (Dušan Weber). Treking bo predvidoma januarja 2001.

T.J.

Arhiv Alpinističnih novic
Izpisi objav o: alpinizmu
odpravah ipd. | prvenstvenih

   

 

 


preneseno iz arhiva

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti