Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 17.07.2000

Jernej Bevk: Obvestilo

Novice se lahko spet pošiljajo na stari naslov. Tomaž Jakofčič, Štrukljeva 10, 1210 Ljubljana, tel. (041) 577 292, tomaz.jakofcic@k2.net.

J.B.

Odlično v Peruju
Iz Peruja je prišla kratka vest o odličnem vzponu v ostenju El Esfinge (5325 m). Silvo Karo in Mauro Bole-Bubu sta v vzhodni steni preplezala težko prvenstveno smer z oceno 7c+ in obveznimi mesti 7a. Smer je dolga 16 raztežajev (800 m), imenovala pa sta jo Cruz del Sur (Južni križ). Z njima se je na vrh povzpel tudi snemalec in fotograf Boris Strmšek. Gre za odličen vzpon, več pa bo znano ob njihovem povratku 19.7.

T.J.

Po Ameriki
Po vzponu v smeri The Shield v El Capitanu sta Tina Di Batista (AO Matica, Dumo) in Tomaž Jakofčič (AAO, Dumo) nadaljevala pot po Utahu in Coloradu. V Koloradu je bil njun glavni cilj stena Diamond v najvišji gori Rocky mountains, Longs peaku. Žal je ob poslabšanju vremena zapadlo veliko novega snega, zato sta nadalje plezala le še v plezališčih. Obiskala sta Rifle, Eldorado Canyon, Indian Creek, Mount Charleston, Mount Wiliamson in Owens River Gorge. Plezala sta v glavnem na pogled, Tina do 5.12a in Tomaž do 5.12c.

Za pomoč pri izvedbi odprave in opremi se zahvaljujeta: trgovinam Treking šport, Iglu šport, K2 alpinist, fitnes studiu Moj fit, ŠZ Ljubljana in KA pri PZS.

J.B.

Arhiv Alpinističnih novic
Izpisi objav o: alpinizmu
odpravah ipd. | prvenstvenih

   

 

 


preneseno iz arhiva

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti