Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

Urejanje planinskih poti na Pohorju

Viharnik - Mirko Tovšak: Zadnji konec tedna v oktobru so planinci PD Mislinja in PD Slovenj Gradec urejali del planinske poti, ki sicer

... sodi v slovensko planinsko transverzalo in poteka po zahodnem delu Pohorja.

Regijska razvojna agencija za Koroško je v okviru svojega projekta urejanja planinskih poti pridobila potrebna sredstva za obnovo in označitev planinske poti, ki vodi po obstoječi Slovenski planinski poti čez zahodni del Pohorja. K sodelovanju je pritegnila planinska društva, ki delujejo na tem območju in so med drugim tudi zadolžena za markiranje in urejanje svojih planinskih poti.
Velik del poti, ki vodi preko Pohorja, bo urejen in označen za dvonamensko uporabo, saj jih bodo lahko uporabljali tudi turni kolesarji. Turno kolesarjenje se je namreč začelo širiti tudi na gorskih poteh, povsod tam, kjer je takšna vožnja nemoteča za planinske pohodnike, za druge deležnike uporabe tega prostora in tudi varna za kolesarje. Tako so v prvi fazi tega projekta pristopili k enotnemu urejanju in označevanju pohorske planinske transverzale PD Slovenj Gradec, PD Mislinja in PD Ribnica na Pohorju. Markacisti iz slovenjgraškega in mislinjskega društva so pred kratkim organizirali delovno akcijo postavitve nosilnih drogov za smerne table. Za postavitev je bilo potrebne kar nekaj mehanizacije. Mislinjski planinci so pri svojem delu uporabili traktor, sodelovali pa so tudi lastnik nekaterih objektov na Kopah. Lastnik Zajc jim je ljubeznivo posodil vrtalni stroj za vrtanje zemeljskih lukenj, kar je planincem močno olajšalo njihovo delo. Vsi udeleženci te akcije si zaslužijo priznanje za opravljeno delo.

Besedilo in fotografiji: Mirko Tovšak, PD Mislinja


Viharnik
november 2014

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46078

Novosti