Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 12.02.2001

Tomaž Jakofčič: Razmere pri nas

Pred zadnjo odjugo so plezalci poročali o odličnih razmereh v dveh najbolj popularnih snežno-lednih smereh. Teranova smer je bila deležna velikega obiska, Grapa med Travnikom in Šitami malo manjšega, obe pa sta bili pokriti s sijajnim belim ledom. Upati je, da se bodo razmere ob ponovnem mrazu zopet »uredile«. S težjimi slapovi pa bo v kolikor so se sedaj porušili, verjetno konec. Prejšnji konec tedna sta Lambado (6+) v Prisojniku preplezala Urban Ažman in Matevž Kunšič (oba AO Radovljica) in poročala o dobrih razmerah.

T.J.

Obvestila
Silvo Karo bo 19.02.2001 v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma predstavil svojo alpinistično pot. Predavanje z naslovom Velike stene bo na sporedu ob 19. in 21. uri.
Akademski alpinistični odsek pričenja z alpinistično in plezalno šolo 22.02.2001. Zbor udeležencev za prvo, uvodno predavanje, bo ob 19.30 v avli Filozofske fakultete.

T.J.

Sardinija
Veliko športnih plezalcev si pozimi privošči obisk bolj eksotičnih in predvsem toplejših krajev, primernih za plezanje. To so storili tudi Žiga Bajt, Rok Perčič in Matjaž Jeran (AO Matica, Citywall, Gradkom), odšli na Sardinijo, a tudi tam naleteli na deževno vreme. Kljub temu so plezali, predvsem v previsnih plezališčih in opravili nekaj dobrih vzponov. Bajtov najboljši dosežek je smer Wonderland (8a), ki jo je zmogel v tretjem poizkusu, na pogled pa je uspel v dveh smereh z oceno 7c. Jeran je Wonderland preplezal v drugem poizkusu, na pogled pa uspel prav tako v dveh smereh z oceno 7c. Rok Perčič je z rdečo piko plezal do 7b.

T.J.

Svetovni pokal v Chamonixu
Po nekaj težavah z vremenom in prestavljenih terminih so v Chamonixu le uspeli odlično izpeljati tekmo za svetovni pokal v lednem plezanju. Tekmovalna shema je bila tokrat nekoliko drugačna. Tekmovalci so imeli v lednih problemih na voljo šest minut in neomejeno število poizkusov. Konkurenca je bila zopet zelo močna, slovenski plezalci pa so plezali zelo dobro. Klemen Premrl in Erik Švab (oba Grivel) sta se uvrstila v polfinale, Aljaž Anderle (Ptzl/Charlet Moser, Mammut) pa celo v finale in tam dosegel najboljšo letošnjo uvrstitev, sedmo mesto. Zmagi sta ostali doma; pri moških trojna francoska zmaga; Stephane Hosson pred Lamichom in Dulacom, pri ženskah pa je bila nepremagljiva sijajna Liv Sansoz.

T.J.

  12.02.2001


Doslej (po)objavljene Alpinistične novice 
pa izpis objav:

o alpinizmu | o odpravah ipd.| o prvenstvenih


preneseno iz arhiva


Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti