Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Predsednik republike

Borut Pahor sprejel na pogovor starosto slovenskega alpinizma g. Škarjo in g. Pollaka

Predsednik republike Borut Pahor je danes [27.10.2014] sprejel na pogovor uglednega slovenskega alpinističnega veljaka, gorskega reševalca in pisatelja gospoda Toneta Škarjo in gospoda Bojana Pollaka, ki je prav tako eden od uveljavljenih imen slovenskega alpinizma.

Gospod Škarja je predsedniku republike poklonil svojo knjigo z naslovom Po svoji sledi, ki ni le pregled njegove osebne zgodovine, temveč opisuje slovenske podvige in vzpon slovenskega alpinizma med himalajske velesile. Gre za eno njegovih najobsežnejših del, ki je nastajalo 55 let. Gospoda Škarja in gospod Pollak sta predsedniku predstavila svoje poglede na alpinizem, življenje in njuno delo, ki pušča sledi ne le v Sloveniji, temveč tudi širše, vse do Nepala. Oba sta s svojimi izkušnjami sodelovala pri ustanavljanju alpinistične šole v Pokari, ki letos praznuje 35 let svojega delovanja in v kateri slovenski gorski vodniki izobražujejo lokalne kadre v vrhunske alpinistične vodnike. Poleg tega sta v Pokari soustanovila Mednarodni gorski muzej, ki mu pravijo tudi slovensko - nepalski muzej in v katerem je velik del posvečen Sloveniji in slovenskemu alpinizmu. Gospoda se bosta v kratkem podala na krajši treking v Nepal in obiskala tudi Pokaro.

27.10.2014


Planet SiOL - 27.10.2014
Danes v Danes: V oddaji Danes bo gost 77-letni alpinist, gorski vodnik in pisatelj, legendarni Tone Škarja, ki odhaja v Nepal. Škarjo je zato danes sprejel predsednik države, saj bo s seboj v Nepal odnesel priznanje nepalski plezalni šoli ob koncu 35-letnega sodelovanja ...

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti