Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Na Kitajskem

je Mina Markovič ubranila lansko zmago, Domen Škofic je bil četrti, Maja Vidmar pa osma

Friko 19.10.14 13:22Pred finalnim nastopom je Slovencem kazalo odlično, dvojno vodstvo Maje in Mine ter tretje mesto Domna. Na žalost se v finalu ni vse izšlo povsem po slovenskih načrtih in na stopničkah je ostala le Mina Markovič.

Finalna smer za ženske se je izkazala za zelo zahtevno. Večina deklet je prišla do okoli sedemnajstega giba, kar se je izkazal za najzahtevnejši del smeri. Prva, ki je prišla čez »jezen obraz«, kot je komentator poimenoval te oprimke zaradi njihove postavitve in videza, je bila Anak Verhoeven. Uspelo ji je priti do prve strehe, kjer pa je potem padla. Prehitela jo je le še Mina Markovič, ki je izgledala izjemno spočita. Do strehe je prišla z veliko manj težavami kot ostale tekmovalke in ob prihodu v streho zadržala dinamičen gib. Preplezala je še nekoliko višje od tega dinamičnega giba, kar je bilo dovolj za drugo zaporedno zmago. Za Mino je bila na vrsti še Maja, vodilna po polfinalu, vendar je žal padla nekoliko povsem na začetku teh težjih gibov, kar je bilo na koncu dovolj za osmo mesto.

Že pred finalnim nastopom so s svojim plezanjem na Kitajskem zaključili nekateri izmed glavnih favoritov, oba aktualna svetovna prvaka Jain Kim in Adam Ondra ter prav tako svetovna prvaka iz leta 2012, Dinara Fakhritdinova.

Tudi v moški konkurenci je vodilni po polfinalu, Sean McColl ostal brez stopničk in končal na petem mestu. Tudi Domnu Škoficu ni uspelo ostati na stopničkah, zasedel je nehvaležno četrto mesto. Edini v moški konkurenci, ki mu je uspelo ostati med najboljšimi tremi je bil Francoz Romain Desgranges. Na drugo mesto je stopil veteran, 32-letni Španec Ramon Julian Puigblanque. Do prve zmage v svoji v karieri pa je prišel Italijan Stefano Ghisolfi. Njegova najboljša letošnja uvrstitev do danes je bilo 6. mesto iz Južne Koreje.

Tekmovanje na Kitajskem je z veliko tehničnimi težavami med prenosom tekmovanja končano, plezalci se zdaj selijo na Japonsko, kjer bo še tretja in tudi zadnja tekma v okviru azijske turneje. Lahko Mini Markovič uspe popoln izkupiček na turneji s tremi zmagami? To bomo lahko videli že prihodnji teden.

Pripravila: Mojca Brekvar
Fotografije: IFSC

 16.10.14, 13:22

SP Wuijang 2014

MOŠKI
1. Stefano Ghisolfi, Italija
2. Ramon Julian Puigblanque, Španija
3. Romain Desgranges, Francija
4. Domen Škofic, Slovenija
5. Sean McColl, Kanada
6. Akito Matsushima, Japonska
7. Mario Lechner, Avstrija
8. Gautier Supper, Francija

ŽENSKE
1. Mina Markovič, Slovenija
2. Anak Verhoeven, Belgija
3. Helene Janicot, Francija
4. Magdalena Röck, Avstrija
5. Katharina Posch, Avstrija
6. Yuka Kobayashi, Japonska
7. Aya Onoe, Japonska
8. Maja Vidmar, Slovenija 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45944

Novosti