Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Baška 2014

Šaleški AO - Klavdija Zupanc: Poletje se je poslovilo in letošnje zelo muhasto vreme se je prejšnji vikend odkupilo za vse tegobe.

Ker temperature niso več enake poletnim, smo se namenili proti otoku Krk, konkretno v Baško.

En del ŠAO ekipe je spakiral svoje nahrbtnike že v petek, ostali smo jih po hitrem pasu dohiteli v soboto. Zbirno mesto je bilo ob glavni cesti pri bivši diskoteki, kjer smo parkirali svoje avtomobile ter se peš odpravili proti plezališču. Pot ni bila preveč naporna, saj je plezališče Portafortuna od parkirišča oddaljeno približno 20 minut hoje.
Tu se najdejo smeri dobesedno za vsakogar. Skala grabi kot guma po novem cestišču, ob pomanjkanju ustreznih vponk na sidriščih, pa je bilo potrebno ponoviti znanje prevezovanja.

V poznih popoldanskih urah smo krenili proti obali, kjer smo napolnili svoje prazne želodčke, nato pa zavili v edini ob koncu sezone še odprt kamp v bližini, ki je od zasedenosti dobesedno pokal po šivih. Tam smo preživeli dokaj miren večer v dobri družbi, z nešteto humorističnimi vložki.

Novo jutro, nov dan. Po drugi jutranji kavici smo se odpravili proti plezališču Belove stene, ki se nahaja tik pod najvišjim vrhom Krka (Obzova 569 m). Avtomobile smo parkirali ob glavni cesti, hoja pa nam je tokrat vzela kakšno minutko več kot prejšnji dan. Sektorji so tu "nametani" kamor človek pogleda, plezanje pa je mogoče navkljub žgočemu soncu, skozi celoten dan. Kar se težavnosti tiče so v tem sektorju smeri drugačne - rahlo težje (verjetno posledica utrujenosti od prejšnjega dneva). Počasi se je začelo mračiti, zato smo pospravili vso opremo, zvili vrvi in se počasi odpravili proti parkirišču.

Sledila je še skupna večerja na slovenskih tleh.
Za nami je bil super-duper plezalni vikend in še ena športno-plezalna izkušnja več.

Spisala  

17.10.2014

 
 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti