Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Limone Extreme Vertical

Nejc Kuhar: Pretekli konec tedna je bil na Gardskem jezeru zaključek svetovne serije v SkyRunningu. Organizatorjem je tudi letos uspelo pripeljati konkurenco z vsega sveta, ki ji ni para.

V petek zvečer je bil Vertikal KM in v skupnem seštevku le tega, sem bil v boju za najvišja mesta tudi sam. Kilian, Molleto in jaz smo imeli še vsi enakovredne možnosti za zmago, ampak bolj ali manj se je vse vrtelo okoli Kiliana, saj bi z zmago postal prvi (verjetno daleč v prihodnost tudi edini) z zmago v seštevku vseh treh disciplin SkyRunninga v eni sezoni. Zmagi v SkyRace-u in UltraSky-u je imel že v žepu, zadnjo pa si je moral priboriti z zmago na zadnji tekmi.

Ob pol osmih zvečer je napočil trenutek resnice, ko se je s štarta pognala skupina 30. najhitrejših vertikalistov v sezoni. Tempo so vodilni navili takoj do konca in s skrajnimi močmi sem se trudil, da sem ostal v prednjem delu skupine. Ob prehodu iz ceste na stezo je bilo kar nekaj komolčkanja in borbe za pozicije. Nekje na višini 200 metrov smo se toliko razvrstili, da prehitevanja po dolgem in počez ni bilo več.
Do tam sem tudi ujel svoj ritem in se nalimal Wyattu na hrbet. Na tekaških delih sem mu sledil s skrajnimi napori, na strmejših odsekih pa sem lahko za trenutek predahnil in si nabral moči za naslednji tekaški odsek. Na polovici sva dohitela boljšega od bratov Dematteis, ki mu je klanec že prišel do živega. Od zadaj se nam je priključil še odličen Nadir in nekaj časa smo se bolj ali manj gledali, kdo bo prevzel pobudo.
Po nekaj minutah je prvi potegnil Nadir in od takrat je šlo do cilja samo še z glavo navzdol. Niti nisem opazil, kdaj je zaostal Wyatt, tudi Nadirja kar naenkrat nisem več videl. V zahtevnih kratkih spustih sem dvakrat skoraj padel pod stezo, tik pred ciljem pa sem se tako zapletel v vejo ob stezi, da sem se moral dva koraka sestopiti nazaj in se odplesti.
Skratka šlo je res do daske in na vrh sem pritekel s svojimi zadnjimi atomi moči, kot šesti. Kasneje sem ugotovil, da je bil iz prve skupine hitrejši še en Slovak, tako da sem osvojil končno 7. mesto, tako kot lani in praktično z identičnim časom.
Pred tekmo res nisem imel pravih občutkov glede pripravljenosti, saj mi je po Red Bullu K3 pripravljenost zaradi utrujenosti precej padla. Nato je prišel še Dolomiten mann, ki mi enostavno ni uspel in v zadnjih treh tednih sem poizkušal iz treninga izvleči kar se je še dalo. Noge so bile med tekmo tiste prave, mogoče mi je za boljšo uvrstitev zmanjkalo le nekaj samozavesti v začetnem delu.

V skupnem seštevku je pričakovano zmagal Kilina, drugi je bil Marco, ki mu ta proga res ustreza, tretje mesto pa je pripadlo meni. V sezoni 2012 sem sicer svetovno serijo zaključil na drugem mestu, vendar se je konkurenca v dveh letih izjemno razširila.

  12.10.2014
LimonExtreme.com: Rezultati ...


 

Kategorije:
Novosti Tuje TUJ TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46077

Novosti