Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Markovičeva in Škofic

Tržič: Na prvi jesenski tekmi za državno prvenstvo druga zaporedna zmaga Mine Markovič in Domna Škofica

Friko - Jernej Peterlin: Državno prvenstvo v težavnosti se je po poletnem premoru nadaljevalo ta vikend v Športni dvorani tržiških olimpijcev.
Foto Luka ZazvonilNa drugi tekmi v članski konkurenci ostajata na vrhu Mina Markovič in Domen Škofic, ki sta bila najboljša že na prvi tekmi v Šmartnem pri Litiji. Oba sta v finalu dosegla vrh smeri in potrdila vlogi trenutno najboljših športnih plezalcev v Sloveniji. V ženski konkurenci se je za Markovičevo (ŠPK Plus Sežana) na drugo mesto uvrstila Tjaša Kalan (AO Kranj), tretja pa je bila Rebeka Kamin (ŠPO Domžale). V moški konkurenci sta se za Škoficem (ŠPO Radovljica) zvrstila Jure Raztresen in Urban Primožič (PK Škofja Loka). Pri mladincih sta se zmage veselila Milan Preskar (PK Škofja Loka) in Tjaša Kalan (AO Kranj).

Na polovici letošnjega državnega prvenstva je v skupnem seštevku pri članicah s polnim izkupičkom 200 točk na vrhu Markovičeva, druga je Kalanova (145), tretja Kadičeva (131). Pri članih je z dvema zmagama v vodstvu Škofic (200), drugi je Primožič (120), tretji pa Martin Bergant (PK Škofja Loka).

Na svoji tretji tekmi za državno prvenstvo v težavnosti so se pomerili plezalci in plezalke v srednjih kategorijah. Pri kadetih je zmagal Tine Rozmanič (ŠPO Radovljica), pri kadetinjah Julija Kruder (ŠPO Celje), pri starejših dečkih Maks Bogolin (AO Črnuče) ter pri starejših deklicah Vita Lukan (ŠPO Radovljica).

V nedeljo so se na četrti tekmi za državno prvenstvo za točke potegovali plezalci in plezalke v mlajših kategorijah. Pri mlajših dečkih se je svoje četrte letošnje zmage veselil Nik Golej (PK Laško), enak podvig je uspel Lučki Rakovec (ŠPO Rašica), pri cicibanih je drugič zapored zmagal Anej Batagelj (DRPK), prav tako drugič zapored pa je pri cicibankah zmagala Letija Fajfar (AO Kranj).

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti