Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Izkoriščamo sončne dneve!

Martina Čufar: ... plezalni pas še lahko zapnem, tako da ni panike

Lepe sončne dneve, ki so zadnje dva, tri tedne končno prišli v Chamonix izkoriščam za gibanje na svežem zraku. Tule je za nosečnice idealno : hoja navzdol za trebuh ni ravno prijetna, zato gondole izkoristim za to da se z njimi peljem dol, gor pa hodim. Planpraz, Brevent, Plan d'Aiguille, Prarion, Flegere. Na poti navzgor se najem še vitaminov – ful ful je borovnic, brusnic, malin, tako da moji vzponi trajajo malo dlje kot predvideno.

En teden avgusta smo preživeli tudi v Les Hautes Alpes – v bližini Ailefroida , kjer je bilo super za vse. Tommy je plaval, kolesaril v »bike parku«, z Nicotom pa plezala skoraj vsak dan v drugem plezališču, malo v granitu (Ailefroide, Tournoux, Fessurier, Pelvoux), malo v apnencu, skratka idealno!

Drugega septembra se je za Tommyja začelo malo bolj resno življenje, saj je začel hoditi v šolo (ecole maternelle). Na moje veselje in olajšanje tam uživa, upam, da bo še naprej tako!

Plezal pa po občutku, vedno manj previsno in težko, večinoma na top rope. Zadnjo nosečniško 8a sem preplezala 5. avgusta, Doux leure v plezališču Grand Bois v Tournoux. Najprej na flash na top rope, potem pa sem dodala malo dolgih kompletov in jo tako naredila »varno«, ter jo preplezala še naprej.

Zdaj sem bolj med 6a in 7b, z Nicotom sva preplezala tudi nekaj daljših smeri, najlepša je bila gotovo Quand on tue le cochon (7b+, 280 m) v Vuardih, v Ailefroidu pa Mescal (7a+ 200 m).

Veliko tudi plavamo oz. čofotamo, da tako nadoknadimo dneve deževnega julija in avgusta!

Martina Čufar

... 9.2014

Kategorije:
Novosti PLE SLO Vse objave
Značke:
PLE novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti