Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

Dve medalji

Svetovno prvenstvo je končano. Mina je prišla do srebra v težavnosti in do brona v kombinaciji. Domen je za las zaostal za medaljo, Maja pa je bila peta.

 

Trenerjeva napoved (Roman Krajnik) o štirih medaljah na SP je padla le za las, ki je Domnu zmanjkal do medalje. Dosegel je enako višino kot Sachi Amma in zaostal zaradi mesto slabšega rezultata v polfinalu. V kombinaciji je bil Domen peti.

Vsekakor pa gre za enega največjih ekipnih uspehov slovenskega športnega plezanja.
Pavel Škofic


Trije naši
v finalu svetovnega prvenstva v športnem plezanju - Gijón 2014

Mina bo v finalu startala s tretjega mesta po polfinalu, Maja s četrtega, Domen pa s šestega. Urban je končal na 14. mestu, kar je bolje od do sedaj najboljše moške uvrstitve na svetovnih prvenstvih v težavnosti.
Že sedaj lahko govorimo o lepem ekipnem uspehu. Finale bo jutri >>>

Pavel Škofic  

Vsi štirje
naši tekmovalci na svetovnem prvenstvu v športnem plezanju so se uvrstili v polfinale!

Ženske: Naši dve predstavnici, Mina Markovič in Maja Vidmar. sta  se v polfinale uvrstili s po dvema doseženima kvalifikacijskima vrhovoma.
V ženski kategoriji je število tekmovalk, ki se bodo borile za najvišja mesta podobno kot pri moških. Poleg slovenskih tekmovalk so po dva kvalifikacijska vrhova dosegle še štiri tekmovalke: Helene Janicot, Jain Kim, Magdalena Röck in Anak Verhoeven. V krog kandidatk za medalje bi jih lahko uvrstili še npr. Akiyo Noguchi, ki je v prvi kvalifikacijski smeri dosegla vrh, v drugi pa je imela težave in je po napaki dosegla zelo skromno višino.
Rezultati - težavnost, kvalifikacije

Moški so se pomerili v dveh kvalifikacijskih smereh. Oba naša, Domen Škofic in Urban Primožič, sta se uspela uvrstiti v polfinale. Škofic je z doseženim vrhom v prvi kvalifikacijski smeri ter višino 36+ v drugi dosegel sedmi rezultat kvalifikacij, Primožič pa je dosegel šestnajsti rezultat kvalifikacij.
Sicer pa ni bilo nobenih presenečenj. Pet tekmovalcev, ki sodijo v najožji krog kandidatov za naslov svetovnega prvaka, je doseglo dva kvalifikacijska vrhova. Med njimi je svetovni prvak izpred dveh let Jakob Schubert, naslednji je Sean McColl, ki brani srebrno kolajno iz Pariza, potem je tu še Adam Ondra, ki je bil na zadnjem svetovnem prvenstvu bronast, pred nekaj tedni pa je osvojil naslov svetovnega prvaka v balvanih. Oba vrhova sta dosegla še dva plezalca, ki spadata med najbolj izkušene na prvenstvu. To sta ljubljenec španske publike Ramon Julian Puigblanque ter odlični francoski plezalec Romain Desgranges.
Rezultati - težavnost, kvalifikacije

Vir: Friko | IFSC  

G-L, 12.09.14: Svetovno prvenstvo 


 
Vir: IFSC
Rezultati polfinala: ženske | moški

Nedelja, 14. september
18.30-20.30 Težavnost: finale (moški & ženske) [ v živo
21.00-22.00 Zaključna slovesnost

1 komentarjev na članku "Dve medalji"

Franci Savenc,

Objavil: 12. 09. 2014 23:19 na Informacije, dal dopoldan na Novosti in - zdajle nadgradil z polfinalnim izplenom ter dal na "sedanji čas"

Ob 13. 09. 2014 16:29 je bilo 240 obiskov

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46078

Novosti