Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Arco Rock Master 2014 - boulder

Uspeh Kruderjev: Jernej prvi, Julija tretja ... Rock Master 2014 - Boulder Men/Women

Rezultati - moški in ženske:
1. Jernej Kruder in Alex Puccio
2. Jeremy Bonder in Akiyo Noguchi
3. Yamauchi Makoto in Julija Kruder


Plezalci odlično pred SP: pet kolajn v Arcu
Na rockmastru v Italiji Jernej Kruder najprepričljivejši na balvanih, Mina Markovič pa druga v težavnostnem plezanju.
J. P., Delo.si - 01.09.2014
Arco − Slovenski športni plezalci so se s tradicionalnega rockmastra v Italiji, že 26. izvedbe vsakoletnega športnega spektakla, vrnili s petimi odličji okrog vratu. Za najžlahtnejšega je na balvanih poskrbel nedavni junak svetovnega prvenstva Jernej Kruder, medtem ko je lani najboljša Mina Markovič v težavnosti le za las ostala brez vnovične zmage.
Ptujčanka je bila v finalu povsem poravnana z Avstrijko Magdaleno Röck, ki pa je zmagala zaradi boljšega polfinalnega dosežka. Druga Slovenka Maja Vidmar se je morala zadovoljiti z dvanajstim mestom, medtem ko sta bila v moški konkurenci Domen Škofic peti, Urban Primožič pa osmi. Mina in Domen sta se pomerila tudi v dvobojih v težavnosti in končala na tretjem mestu.
Balvanski svetovni podprvak iz Münchna Kruder je do potankosti upravičil vlogo favorita in edini v finalu preplezal vse probleme, za popolno družinsko zmagoslavje pa je s tretjim mestom v ženski konkurenci poskrbela njegova mlajša sestra Julija Kruder. Katja Kadič je bila peta, Gregor Vezonik pa enajsti.
Selektor Roman Krajnik je bil z izplenom lahko nadvse zadovoljen, saj so rezultati odličen obet za težavnostno svetovno prvenstvo prihodnji teden v španskem Gijonu.
Podelili pa so tudi nekaj prestižnih plezalnih priznanj. Nagrado za največje tekmovalne dosežke je iz rok Mine Markovič prejel paraplegik Urko Carmona, ambasador športnega plezanja je postal italijanski alpinist, plezalec, pisatelj in kipar Mauro Corona, z nagrado za najboljšo športno plezalko pa se je okitila nekdanja belgijska zvezdnica Muriel Sarkany.

Kategorije:
Novosti SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti