Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinski svet - 28.08.14

Primorski dnevnik: Pohod v spomin na prenos ranjencev; Odprta meja; Spominski pohod Bazoviških junakov

Pohod v spomin na prenos ranjencev

Slovensko planinsko društvo Trst vabi svoje člane, da se udeležijo Pohoda v spomin na prenos ranjencev, ki bo v soboto, 30. avgusta 2014. Pohodu bo sledila proslava ob 70 letnici tiskarne Slovenija, kjer se je tiskal Partizanski dnevnih, danes Primorski dnevnik. Pohodniki se lahko pridružijo pobudnikom iz Goriške, ki se bodo zbrali ob 5.30 pri Rdeči hiši v Gorici. Za tiste, ki bi se želeli udeležiti le zaključne prireditve na Vojskem, je na razpolago društveni kombi. Odhod ob 12.00 uri izpred hotela Daneu na Občinah. Informacije in rezervacija mesta v kombiju na tel. št. 040413025.

Odprta meja

Občini Hrpelje-Kozina in občina Lanišče prirejata v soboto, 6. septembra 2014, že četrti pohod Odprta meja Golac - Vodice s prostim prehodom slovensko - hrvaške državne meje. Pohoda se bo udeležilo tudi Slovensko planinsko društvo Trst. Zbirališče ob 13.00 uri v Bazovici pri Kalu. Z društvenim kombijem bodo pohodniki nadaljevali pot do Golaca, kjer se bodo ob štirinajsti uri udeležili skupnega, uro in pol trajajočega pohoda. Po krajšem programu v Vodicah, bo za pohodnike zagotovljen prevoz v Golac, kjer bo ob sedemnajstih zaključna proslava. Za informacije in rezervacijo mesta v kombiju lahko pokličete na tel. št. 040 413025.

Spominski pohod Bazoviških junakov

Na gmajni pri Bazovici bo v nedeljo, 7. septembra 2014, osrednja spominska proslava pri spomeniku štirim ustreljenim junakom. Že v jutranjih urah pa se bodo planinci poklonili spominu štirih junakov s tradicionalnim, letos že 34. zaporednim planinskim pohodom, ki ga organizirajo Amatersko
športno društvo SLOGA v sodelovanju s Smučarskim klubom Devin in Slovenskim planinskim društvom Trst. Pohodniki se bodo zbrali ob 9.30 v Bazovici pri Kalu. Od tod se bodo podali proti Jezeru in naprej po robu doline reke Glinščice do vasi Draga, se povzpeli do Peska in Gročane ter na vrh hriba Kokoš (672 m), kjer se bodo odpočili in okrepčali. Po sestopu se bo pohod zaključil pri spomeniku ob začetku osrednje proslave.
Mladinski odsek SPDT vabi svoje mlade člane, da se v velikem številu udeležijo spominskega pohoda, spremljali jih bodo društvenih mladinski vodniki.
 

 28.08.2014

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti