Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Trdna podlaga

Novi tednik Celje: ... za leseno romantiko - PD Žusem končalo z gradbenimi deli za Stolp ljubezni

ŠENTJUR - Člani Planinskega društva Žusem so pred nekaj dnevi končali gradbena dela na istoimenskem hribu. Po večletnih prizadevanjih naj bi na vrhu že v nekaj mesecih stal lesen razgledni stolp, ki so ga poimenovali Stolp ljubezni.

Ideja o razglednem stolpu na Žusmu se je z ustanovitvijo istoimenskega planinskega društva rodila leta 2007. Še šest let je trajalo, da so v občinskem prostorskem načrtu dosegli spremembo, ki na vrhu 669 metrov visokega hriba dovoljuje kakršno koli gradnjo. Konkretna dela so se tako začela šele letos spomladi, ko so v maju pridobili gradbeno dovoljenje. Celotna vrednost projekta znaša 147 tisoč evrov.

Kot pravi predsednik društva Simon Man- sutti, morajo s prostovoljnimi prispevki in z donacijami do konca zbrati še od 25 do 30 tisoč evrov. Ogromno finančnega vložka predstavljajo tudi neštete ure prostovoljnega dela. »Donacija za stopnico s spominskim napisom znaša sto evrov, podesti pa bodo verjetno zanimivi predvsem za podjetja. Na malo manj kot 26 metrov visok stolp iz macesnovega lesa bo vodilo 122 stopnic.

StO 
Foto: PD Žusem
 

  22.08.2014
 


10.07.2014
Gradnja Stolpa ljubezni se je začela!

Pretekli mesec je bil zelo uspešen za naš projekt izgradnje stolpa na Žusmu, saj smo opravili pomembne korake k uresničitvi naše vizije. V torek, 27.5. smo po dolgi in naporni poti le dobili gradbeno dovoljenje in sedaj ovir ni več, realizacija se lahko prične. Dvajsetega junija, smo tako izvedli zakoličbo razglednega stolpa, 4. 7. pa smo že začeli z zemeljskimi deli, in sicer z izkopom za temelje stolpa in urejanjem dovoza do gradbišča.
Še vedno lahko prispevate finančna ali materialna sredstva v pomoč pri gradnji in s tem pustite svoj pečat pri tem projektu.

Nekaj slik o zakoličbi si lahko pogledate tukaj, o izkopu pa tukaj.
 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti