Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

65. letošnja intervencija

GRS Tolmin - Miljko Lesjak: ... po telefonu so poklicali številko 112

V torek, 19. avgusta, se je nekaj pred poldnevom skupina štirih nemških državljanov odpravila na soteskanje po soteski potoka Kozjak pri Kobaridu. Že kmalu po začetnem delu soteske so naleteli na težavo, saj je že tako visoka voda zaradi deževja pričela še naraščati. Ena udeleženka se je sama rešila iz soteske, preostalim trem pa to ni uspelo in so po telefonu poklicali številko 112 ter zaprosili za pomoč in reševanje.
Klicu na pomoč smo se gorski reševalci takoj odzvali. Najbližji reševalci iz Magozda in Drežnice so bili hitro na kraju in so kmalu našli mesto, kjer so se osebe nahajale. Z uporabo vrvne tehnike in vitla smo jih potegnili iz soteske, nato pa jim pomagali še pri vzponu iz strmega in zelo spolzkega terena na varno.

Tudi noč pred to nesrečo ni minila mirno. Nekaj pred polnočjo so nas obvestili, da se z dela v gozdu na območju Gorskega vrha na Šentviški planoti ni vrnil starejši občan. Po krajšem iskanju v gozdu smo pogrešanega našli. Žal mu nismo mogli več pomagati. Na kraju je podlegel poškodbam, ki jih je dobil pri podiranju drevesa.
Na nosilih smo ga prenesli do ceste ter ga predali delavcem pogrebne službe.

Zadnje posredovanje je bila že petinšestdeseta intervencija Postaje GRS Tolmin v tem letu.
Tudi raznovrstnost intervencij je letos zelo pestra. Ne samo pri padalskih, kot je bilo v preteklih letih v večini, tudi pri alpinističnih, planinskih, kajakaških, gozdnih, delovnih, prometnih, kolesarskih in naravnih nesrečah smo pomagali. Vedno in vsepovsod, kamor so nas poklicali. A vseeno bi bili veseli, če bi bilo teh klicev vsako leto manj.

Miljko Lesjak
GRSTolmin

...08.2014 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45947

Novosti