Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Evropski mladinski pokal

Friko, Športno plezanje - Jernej Peterlin: ... v avstrijskem Langenfeldu - Prvi in drugi dan

Friko, 17.08.14 08:10 Drugi dan dve medalji za Slovenijo  

Drugi dan evropskega mladinskega pokala v Längenfeldu je slovenska reprezentanca osovjila še dve medalji. Julija Kruder je v kategoriji kadetinj zasedla 2. mesto, kar je na tovrstnih tekmovanjih njena prva uvrstitev na stopničke. Za drugo uvrstitev na zmagovalni oder je poskrbel Gregor Vezonik, ki je zasedel 3. mesto.

Prvi dan se je svoje druge zaporedne zmage na balvanskih tekmah za evropski pokal veselila Janja Garnbret. Njen uspeh je z 2. mestom dopolnil Matic Kotar.

Poleg štirih nosilcev medalj je Slovenijo zastopalo še 10 tekmovalcev. V finale se je uspelo uvrstiti še dvema. Katja Kadič je v kategoriji mladink dosegla 5. mesto, Anže Peharc pa je finale v kategoriji kadetov končal na 6. mestu.

Rezultati - EMP balvani, Längenfeld 2014

Starejše deklice: 1. Janja Garnbret, 10. Tjaša Slemenšek, 15. Lana Skušek, 16. Vita Lukan
Starejši dečki: 2. Matic Kotar, 10. Maks Bogolin, 16. Kilian Čop
Kadetinje: 2. Julija Kruder, 10. Sara Lukič
Kadeti: 6. Anže Peharc, 30. Zan Sudar
Mladinke: 5. Katja Kadič, 16. Ajda Remškar
Mladinci: 3. Gregor Vezonik


Friko, 16.08.14 06:02 Janja Garnbret ponovno na vrhu

Prvi dan evropskega mladinskega pokala v avstrijskem Längenfeldu je slovenski mladinski reprezentanci prinesel dve medalji. V finalu starejših deklic in dečkov smo imeli dva predstavnika, oba pa sta se uvrstila na stopničke za zmagovalce. Janja Garnbret je na tekmah evropskega pokala še drugič zapored osvojila 1. mesto, Matic Kotar pa si je priplezal 2. mesto.

Poleg obeh dobitnikov medalj so slovenske barve zastopali še Tjaša Slemenšek in Maks Bogolin, ki sta tekmovanje zaključila na 10. mestu, Lana Skušek na 15. mestu, Vita Lukan in Kilian Čop pa na 16. mestu.

Danes se bodo za medalje potegovali še v kategorijah kadetinj in kadetov ter mladink in mladincev. Prvi so že včeraj tekmovali v kvalifikacijah, kjer se je pri dekletih s prvim rezultatom v finale uvrstila Julija Kruder. V isti kategoriji je nastopila tudi Sara Lukič, ki je dosegla končno 10. mesto. Preostali bodo danes sprva vstopili v osem kvalifikacijskih balvanov. Katja Kadič in Ajda Remškar pri mladinkah, Anže Peharc in Zan Sudar pri kadetih ter Gregor Vezonik pri mladincih.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti