Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Znamenje ob poti 2014

AO Kranj: V soboto in nedeljo, 23. in 24. avgusta, bomo spet plezali Nejcu v spomin v njemu domačih gorah nad Ledinami


Poleg zanimivih in raznovrstnih alpinističnih ciljev v stenah Dolgega hrbta, Skute, Štruce, Rink in Velike Babe, je zagotovljena tudi dobra družba, ki jo bomo v soboto zvečer nadgradili z druženjem ob predavanju perspektivnega kranjskega alpinista Janeza Svoljška.

Pred enaintridesetimi leti nas je v ledenem plazu pod osemtisočakom Manaslujem zapustil legendarni alpinist Nejc Zaplotnik, dobro znan tudi po knjigi Pot, v kateri je med drugim zapisal:

Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.

Nejc je hodil svojo pot, od katere ni odstopal. Le sprašujemo se lahko, kaj vse bi še dosegel v alpinizmu in s kakšnimi teksti bi nas še razveseljeval, če nas ne bi tako zgodaj zapustil. Kljub temu, da ga ni več med nami, se njegova pot nadaljuje, saj s svojimi dejanji, razmišljanjem in karizmo vedno znova zaznamuje nove in nove generacije slovenskih alpinistov.

Za vse udeležence tabora bo spanje v Kranjski koči na Ledinah iz petka na soboto in iz sobote na nedeljo brezplačno. Prosimo vas le, da s seboj prinesete spalne vreče in podloge za ležanje za primer prezasedenosti koče.

AO Kranj  

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti