Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Mladinski tabor

Obalnega PD Koper na Jezerskem

Tudi letošnje poletje je MO Obalnega planinskega društva Koper pripravil planinski tabor, tokrat v edinstvenem gorskem okolju Jezerskega.

Mladi planinci iz mladinskega odseka OPD Koper so, med 28. junijem in do 5. julijem, preživeli nepozaben teden na planinskem taboru na Šenkovi domačiji na Jezerskem. Tabora so se udeležili otroci iz vrtca Koper - enota Pobegi - Zajček ter učenci osnovnih šol Koper, Dušana Bordona Koper, dr. Aleš Bebler–Primož Hrvatini, Dekani, Elvire Vatovec Prade in Center za usposabljanje Elvira Vatovec Strunjan, pod vodstvom mentorjev, vodnikov, kuharice in medicinske sestre, skupaj kar 70 udeležencev.

V prijetnem vzdušju in neokrnjeni naravi Jezerskega in njene okolice je teden minil zelo hitro. Namen tabora je bil spoznavati gore in varno gibanje v naravi, oblikovati odnos do okolja in življenje na taboru, ter ne nazadnje spodbujati druženje z vrstniki. Program je bil pester. V tednu dni so mladi planinci opravili mnoge, različno zahtevne pohode, glede na njihovo starost in izkušnje. Odšli so na Jenkovo planino in Goli vrh, Virnikov Grintavec, Jezerski vrh, obiskali so Češko in Kranjsko kočo ter uživali na ledeniku pod Skuto, se povzpeli na Ledine, ter opravili več izletov v bližnjo okolico.

Seveda pa na taboru ni manjkal orientacijski pohod, plezanje po plezalni steni... mlajši so se pomerili v štafetnih igrah, se spuščali po žičnici in organizirali tudi tradicionalni »narobe dan«, ko so otroci prevzeli vodstvo tabora. Zadnji večer je bil planinski krst, na katerem so novim planincem dodelili planinska imena. Polni vtisov in novih doživetij so se vrnili domov, kjer bodo nadaljevali z brezskrbnimi počitnicami.

Besedilo: Adrijana Vitez
Fotografije: arhiv OPDK

  ...07.2014

Fotografije: picasaweb - foto


Primorske novice, 31.07.2014

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45944

Novosti