Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

V spomin

Obalno planinsko društvo Koper skupaj z družino Lovrečič organizira v juniju vsakoletni pohod na Pomjan, po Poti Vinka Lovrečiča. Prejšnji mesec je bil že štiriindvajseti po vrsti.

Kot veleva običaj, smo se zbrali člani OPD Koper, Lovrečičevi najožji sorodniki in prijatelji, kar trideset nas je bilo, pri cvetličarni v Škocjanu in družno obiskali Lovrečičev ter grobove nekaterih drugih zaslužnih članov društva: Karla Kocjančiča in zakoncev Zega ter se poklonili njihovemu spominu.

Nato smo se v lepem in sončnem poletnem jutru odpravili od kapelice pri Kampelu, kjer stoji klopca in smerna tabla našemu cilju nasproti. Prvi del poti se vije med hišami z lepo obdelanimi vrtovi, oljčniki in sadovnjaki, kasneje pa steza vse bolj prehaja v pravo planinsko pot, ki se vije skozi gozd in mimo dragocenih vodnih virov. Po poti nas je spremljal osvežujoč poletni vetrič z morja ter na nekoliko višjih predelih poti zamegljen pogled na Koprski zaliv. Pohod smo tradicionalno zaključili v prijetni senci košatih krošenj pred gostiščem »Istrske kleti« in ob vedno priljubljeni raznoliki pogostitvi s strani vdove pokojnega predsednika, gospe Bernarde in njenih družinskih članov, ter ob živahnem kramljanju o zdaj že oddaljenih časih planinstva Vinka Lovrečiča.

Pohodniki smo v kartonček vpisali datum in najvišjo doseženo točko pohoda, 377 m nadmorske višine in se nato vračali po drugi, nekoliko bolj strmi poti ob potoku na samo izhodišče.

Neli Trbovc 

  ...07.2014

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46064

Novosti