Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Pod Kaninom

Igor Zlodej: Kar nekaj znancev sem srečal, celo iz Kamnika so prišli, pa legendarni Italijan Dario, ki tudi še uživa na snegu.

Od koče Gilberti preko sedla Bila peč in po zasneženi mulatjeri mi je sledila brhka mladenka, celo gor proti Kaninskemu ledeniku. Ker pa je mene bolj zanimal sneg in lepi razgledi, je potem zavila prečno pod Vrh Krnice, jaz pa gor proti Juliji. Tudi tokrat sem šel prav do vrha najvišjega snežišča, ki je v zgornjem delu kar strm, no zahodno poteka ferrata, zato ne bi kaj dosti razlagal. Na robu krajne poči pod steno sem se pripravil za smučanje in odsmučal, vse dol do pod sedla Bila Peč, kamor je bilo treba potem spet peš, pa še malo čez, potem pa smuka pod kočo Gilberti. Tudi Irene mi je uspelo obiskati, potem pa hitro z gondolo nazaj v vročo dolino.

Mulatjera od koče Gilberti oz. od sedla Bila Peč je še večinoma pod snegom, v grapah je sneg trd, iztek pa ni lep, zato je za varno prečenje obvezna uporaba derez in cepina, isto velja tudi za dostop do ferrate Julija, ki ima nekje na 3/4 - ah še snežišče. Dolgi Prodi na slovenski strani (za tiste, ki se nameravajo vračati tam) so tudi še precej pod snegom.

Igor Zlodej

19.07.2014

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti