Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Dolomites Vertical KM

Nejc Kuhar: ... je letos res upravičil sloves največje tovrstne preizkušnje. Na tekmi svetovne serije se je zbrala praktično celotna svetovna smetana, ki zna teči oz. hoditi v strme klance.

Obetalo se je pravo "mesarsko klanje" za najvišja mesta in tekma je prinesla prav to.

Meni osebno je to po organizaciji, trasi, vzdušju in tekmovalni zasedbi najlepša tekma v poletnem času. Tudi zaradi tega verjetno vedno tudi zelo dobro nastopim. Doslej sem poleg presenetljive zmage 2012 še enkrat zasedel drugo in lani četrto mesto. Vendar nikdar v taki konkurenci, kot se je na štartu pojavila tokrat. Kljub temu, da sem se, kot pravimo, že "zbudil z vročimi nogami", o uvrstitvi nisem želel razmišljati. Le "do daske" od štarta do cilja. Lepo je po tekmi na novinarjevo vprašanje o taktiki med tekmo odgovoril Zemmer, da tu ni taktike, le s polno močjo od začetka do konca.
Tisoč višinskih metrov je po eni strani malo, po drugi pa zna biti zelo veliko in če le za delček odstopiš od svojega optimalnega tempa, si lahko hitro kaznovan.
Sam sem tokrat res oddirkal optimalno, glede na svojo pripravljenost. Štartal sem hitro, da sem si pridobil ugodno pozicijo, nato pa tempo nekoliko spustil, da sem lahko v drugi tretjini nato začel stopnjevati. Na polovici sem se tako prebil na drugo mesto, ki ga do cilja nisem več izpustil iz rok. Urban Zemmer je bil še enkrat več premočan za vse, Kilian pa verjetno še utrujen po ultra maratonu v ZDA, zato se tokrat ni mogel vmešati v boj za sam vrh. Še nikoli doslej se ni pod mejo 35 minut spustilo toliko tekmovalcev, niti pod mejo 40 minut. Na tekmi sta se preizkusila tudi brata Dematteis, ki trenutno vladata klasičnemu gorskemu teku, a je bila strmina tu za njiju prehuda.

Tudi letos je sicer v Canazeiu nastopila številna slovenska zasedba, tudi odličen biatlonec Klemen Bauer, ki poleti vedno rad izbere kakšno zanimivo preizkušnjo za popestritev treninga.
Več o tekmi in celotni rezultati


Na rezultatski listi tekmovalcev zasledimo oznako SLO osemkrat. Po dosežku Nejca so še: Simon Novak (18.), Klemen Bauer (37.), Luka Mihečič (55.), Jure Šuligoj (56.), Iztok Cukjati (76.), Janez Fideršek (152.) in Simon Skalar (175.); oklepaju so dosežena mesta v njih kategoriji. Med tekmovalkami je le: Jana Bratina (105)

 

  18.07.2014

Top 20



Marco Moletto, Jornet Kilian in Nejc Kuhar; vir: dolomiteskyrace.it

Kategorije:
Novosti Tuje TUJ TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti