Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zeleniške špice - 21.06.14

ŠAO Velenje - Emil Movh: Budilka je spet rezko zazvonila v sobotno jutro. Vstajanje – kot vedno težko.

Ampak misel na prihajajočo turo je pomagala iz postelje. Tokrat smo se dogovorili, da obiščemo Zeleniške špice. Dobimo se v Mozirju – točno, vseh pet. Z enim avtom nadaljujemo preko Črnivca v dolino Kamniške Bistrice. Vzpnemo se še po makadamu. Špela poskrbi za pravi kraljevi zajtrk – kava, čaj, rogljički. Mmmm ob pol šestih zjutraj v gozdu…

Vzpenjamo se proti Staničevem vrhu. Na drugi strani doline je na novo vzšlo sonce obsijalo vršace, v dolinahpa se megla sramežjivoskriva.Obeta se lep dan.

Staničev vrh je začetek. Lep. Sledi en kratek »abzajl«, če smo že nesli štrik zraven … Nadaljujemo po grebenu. Verjamem, da kakemu neizkušenemu gorniku dela tura kar precej težav – tako plezalnih kot psihičnih. Mi takih problemov nimamo. Le megle nas nočejo in nočejo zapustiti. Vršaci se vrstijo eden za drugim. A dobre volje nam ne zmanjka in uživanja v prijetni turi tudi ne. Srebrno sedlo je vse bližje. Privoščimo si še en mali prigrizek – in že smo na sedlu. Škoda, da je grebena že konec.

Spuščamo se nazaj proti Repovemu kotu. Nekaj je še snega, tako da tudi cepin ni odveč. Na skalnem skoku naredimo še en abzajl – čeprav tudi ta ne bi bil neobhodno potreben. Igor in midva z Alenko ga pokoristiva, aLenka in Špela pa skok preplezata.

Ustavimo se še pri tolmunčkih, kjer kristalna voda čeblja v dolino. Naredimo še par posnetkov in že pri avtu pijemo zasluženo pivo.

Pot nazaj si še popestrimo v gostišču pri Prodniku, kjer nam kavo in pijačo servirajo kar ob Savinjo. Namakamo noge in delamo nove plane. Prvi in takoj izvedljiv je bil, da smo v ribarnici mimogrede kupili ribe in pri nas naredili hitri piknik.

Na nebu smo gledali črte reaktivnih letal, ki so se »po naključju« sekale v lepih mrežah po vsem nebu. Spraševali smo se, a je to naključje ali je res nekaj resnice o ChemTrailih. Razmišljanje prepustim vsakemu zase.
Preživeli smo lep dan.

Zeleniške Špice smo obiskali v soboto, 21. 6. 2014 - Uživali smo 5P – aLenka, Špela, Igor, Alenka in Emil

Emil Movh

Kategorije:
Novosti ALP SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti