Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Maloplaninska

Čeprav stoji na Mali, je dovolj velik za nepozabna doživetjaRazgledi - Borut Peršolja: ... knjižnica pod krošnjami (vrhov)

Skupaj s Tino Popovič in njeno neumorno ekipo smo v Planinskem društvu Domžale v tednu od 23. 6. do 29. 6. 2014 odprli Knjižnico pod krošnjami (vrhov) na dvorišču Domžalskega doma na Mali planini (1534 m, Kamniško-Savinjske Alpe).

Zakaj beremo tako visoko? Zato, da se po vsaj dobri uri hoje ustavimo, si vzamemo čas za dobro knjigo in jo prelistamo v pomirjujoči senci smrek in oblakov. Knjiga v naravi je pozabljeno zadovoljstvo. In je vir za izjemna gorniška doživetja.

Obiskovalci lahko segajo tudi po čudovitih gorniških knjigah, ki so jih za to priložnost prijazno in v zelo odzivni navezi podarile vzpodbujevalke gorniške bralne kulture – Sidarta, Mladinska knjiga, Cankarjeva založba, Didakta, Planinska založba in nekateri posamezniki. Knjige Domžalcev je podaril Kuturni dom Franceta Bernika iz Domžal. Vsem prisrčna hvala!

Knjige bodo po tednu intenzivne višinske uporabe na svežem gorskem zraku ostale v Domžalskem domu in v (dolinskem) fondu Knjižnice pod krošnjami.

Borut Peršolja 
Foto: Borut Peršolja  

26.06.2014

 

Po ljudskem izročilu so na Veliki planini nekoč živeli divji možje, veliki in močni, poraščeni po vsem telesu, samo na nosu niso imeli dlak. Družbo so jim delale bele deklice, ki so tako lepo pele, da so jih ljudje hodili poslušat.

Zgodbe o bajnih in skrivnostnih bitjih s planine bo pripovedovala Irena Cerar, urednica, avtorica priljubljenih družinskih vodnikov Pravljične poti Slovenije in Pravljične poti v zgodovino ter pripovedovalka.

1 komentarjev na članku "Maloplaninska"

Primož Auersperger,

Vsebina je bila izbrisana na zahtevo avtorja / IP

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45944

Novosti