Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 22.02.1999

Delo, Šport: ... Alpinistična šola

Podkomisija za vzgojo in izobtraževanje pri KA v Domu na Komni organizira začetniški zimski alpinistični tečaj, ki se prične v nedeljo, 21. marca, ob 19. uri in konča v soboto, 27. marca, ob 12. uri. Cena tečaja je 23.000 SIT (del naj bi krili Alpinistični odseki). Prijave s točnimi podatki in dokazili o vplačilu pošljite na PZS, Dvoržakova 9, 1000 Ljubljana, najkasneje do 8. marca. Razpis velja tudi za inštruktorje.
Akademski alpinistični odsek pričenja z alpinistično šolo z uvodnim predavanjem, 4.marca. Zbor interesentov je ob19.uri v avli Filozofske fakultete.

Boulder tekma v lednem plezanju
V Cortini d´Ampezo so prejšnji vikend organizirali boulder (na previsnih ter umetno narejenih lednih strukturah) tekmo v lednem plezanju, kakršne smo do sedaj poznali le iz športnega plezanja. Vsak tekmovalec je moral preplezati štiri probleme, za vsakega je imel 6 minut časa ter več poskusov, vendar pa ni smel opazovati drugih tekmovalcev. Vsi trije Slovenci so se uvrstili mad prvih deset finalistov. Posebej uspešen je bil Aljaž Anderle (Mammut), ki je v močni konkurenci (tekme so se udeležili plezalci iz šestih držav) osvojil drugo mesto. Marko Čar je zasedel šesto, Erik Švab pa deveto mesto.

T. J.

Prva ponovitev
Aljaž Anderle (Mammut) je v Martuljku prvi ponovil še ne dolgo nazaj preplezano kombinirano smer Luis Cifer. Smer si je najprej ogledal do zadnjega svedrovca, potem pa jo je že v naslednjem poskusu tudi prosto preplezal. Aljaž predlaga nekoliko nižjo oceno od prvotne in sicer 7+ ali 8-.

T. J.

  22.02.1999


Doslej (po)objavljene Alpinistične novice 
pa izpis objav:

o alpinizmu | o odpravah ipd.| o prvenstvenih


Vir: arhiv planID, preneseno iz arhiva

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45944

Novosti