Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Spominska slovesnost na Okrešlju

GRS Tolmin - Miljko Lesjak: Na toplo in sončno junijsko soboto smo se na Okrešlju zbrali prijatelji odprtih src in počastili spomin na Mitjo Brajnika, Luko Karničarja, Janija Kokalja, Rada Markiča in Borisa Mlekuža.

Sedemnajst let je že minilo od takrat, ko se je na rednem helikopterskem usposabljanju reševalcev letalcev zgodila tragedija. Splet nesrečnih okoliščin tistega usodnega dne je bil kriv, da je življenje na Turski gori pustilo pet reševalcev in da je ravno toliko družin ostalo brez očeta.

Tolminski gorski reševalci smo bili organizatorji letošnje spominske slovesnosti. Pod čudovito kuliso gora nad Okrešljem je spominsko slovesnost povezoval Matej Kavčič. Oktet Simona Gregorčiča je ubrano zapel pesmi Goriškega slavčka, pesnika, po katerem se oktet tudi imenuje. Župnik Rafko Klemenčič pa je daroval sveto mašo.

Prisotne je z izbranimi besedami nagovoril Jure Markič, župan Jezerskega in brat pokojnega Rada.

Venec k plošči v spomin ponesrečenim reševalcem so položili Žarko Trušnovec, načelnik Postaje GRS Tolmin, Dušan Polajnar, strokovni sodelavec GRZS in Bojan Rotovnik, predsednik Planinske zveze Slovenije.

Hvala vsem, ki ste prišli in počastili spomin na ponesrečene prijatelje. Prišli ste tisti, ki vam ni vseeno in ki ne želite, da spomin na te pogumne reševalce zbledi. Hvala vam.

Miljko Lesjak
GRS Tolmin

...06.2014



 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

2 komentarjev na članku "Spominska slovesnost na Okrešlju"

Franci Savenc,

http://www.delo.si/novice/kronika/v-hudi-prometni-nesreci-umrla-policista.html : Delo, 10.06.14, 09:14/11:52

»Danes ob 7.36 je bil OKC PU Maribor obveščen, da se je pri viaduktu Preloge zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena tovorno vozilo in kombi, v nesreči pa naj bi bilo več poškodovanih. Na kraj so bili napoteni policisti, reševalci in gasilci. Policisti so kraj zavarovali, reševalci in gasilci pa nudijo pomoč poškodovanim. Policisti so do zdaj ugotovili, da sta dve osebi za posledicami nesreče umrli, več oseb pa je poškodovanih,« so sporočili iz mariborske policijske uprave. Po neuradnih podatkih se je kombi, v katerem so bili policisti, iz neznanega razloga ustavili na odstavnem pasu. Nato je vanje trčil tovornjak.

V nesreči je bila vpletena policijska delegacija, ki je bila namenjena na Okrešelj, kjer bo danes potekala slovesnost v spomin na gorske reševalce, ki so umrli 10. junija 1997. Smrt dveh policistov je na omrežju twitter potrdil tudi Sindikat policistov Slovenije.


Franci Savenc,

Dušan Polajnar (odg. na opozorilo 10.06.14 13:59), 10.06.14 18:58: gorski reševalci in drugi obiskovalci imamo spominsko svečanost v soboto najbližjo 10.6. Tako smo jo imeli prejšnjo soboto. Organizatorji so bili GRS Tolmin, Miljko je pripravil tudi poročilo za Gore in ljudje.

Policaji pa imajo svojo prireditev in sicer vedno 10.6. V 17-letni zgodovini se je naredilo mislim da 2x, da smo bili skupaj.

Sam sem zvedel za nesrečo v službi od našega predsednika. / Žalosten dogodek ne samo za družine, policijo tudi za reševalce in druge.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46164

Novosti