Išči

Tuje

Na spletu

Objavljalci

Authors

Arhiv

U konc' sveta so pravljice doma

Bohinj: Zlatorogova pravljična dežela v soboto, 31. maja, in v nedeljo. 1. junija, obakrat ob 10. uri

Delavnica za otroke

Lokacija: Ukanc

Kdaj: 31. maja in 1. junija ob 10. uri
Trajanje: 3 - 5 ur
Oprema: športna obutev in obleka
Cena: brezplačno

Dvodnevna prireditev "U konc' sveta so pravljice doma" je del širšega projekta Zlatorogove pravljične dežele, ki bo že četrto leto ostala postavljena in bo tako popestrila tudi poletno sezono v Bohinju.
Svet ob zahodni obali Bohinjskega jezera v Ukancu, je kot nalašč ustvarjen za postavitev Pravljične dežele. Ime kraja Ukanc je nastalo kot skovanka iz besedne zveze »U konc'«, kar pomeni na koncu, na koncu sveta. Tam je pravi kraj za pravljice. Zato smo tudi dvodnevno prireditev, ko vsako leto pravljična dežela tam spet oživi, poimenovali po tem kraju.

Pri pripravi projekta prvo leto,se je Vrtec Bohinj povezal s turistično organizacijo Turizem Bohinj, ki je predlagal, da se dvodnevna prireditev vključi v Mednarodni festival alpskega cvetja, Turizem Bohinj pa je ponudil svojo pomoč pri organizaciji same prireditve. Letos bomo tako že četrto leto zapored, s skupnimi močmi pripravili dogajanje v Zlatorogovi pravljični deželi in sicer prvi vikend v juniju. Polno ustvarjalnih delavnic in poučnega dogajanja čaka starše in otroke v tem vikendu.

Brez pravljice ni otroštva in igra na prostem je njegov najpomembnejši del. Omogočimo otrokom, da raziskujejo naravo in vedno jo bodo znali ceniti! Nazaj k naravi je naš moto!

Želimo, da bi prav vsak otrok poznal pravljico o Zlatorogu. Nekateri jo že poznajo in eden od otrok v vrtcu, jo je povedal takole:

"Zlatorog je žival, ki je na skali pr jezeru. Ma zlate rogle, včasih je živel v hribih z belimi kozami, bele žene so pa imele hišo. Lovc je hotu zaklad, pa ga je ustrelu in iz njegove krvi so zrasle zdravilne rože. Pol je pa Zlatorog potisnu lovca v prepad, da je umrl. Pol je pa razbil pašnike in odšu!"

 

Kategorije:
MLA SLO bohinjsko Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 7876

Tuje

Neprevedene objave - tujejezične