Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Majniška številka »Planinskega Vestnika«

Jutro (1934): ... z obilno vsebino je pravkar izšla.

Dr. Brilej nadaljuje potopis v gorah zapadne Bolgarije, dr. Tuma pa zgodovinsko razpravo o Beneški Sloveniji, osobito o krajih ob Nadiži. Dr. Oblak končuje razgledni opis s Škrlatice, a Pipan opis svoje ture na Vizitor nad Plavskim jezerom. V prijetnem kramljanju nas uvaja Lipovšek v svoje potovanje čez Durmitor na morje. Koroški Slovenec nam razlaga nastanek imena kraja Osojnice na Koroškem. Fran Govekar priobčuje vtiske prvega vzpona na Triglav pred 44 leti. Obzor in društvene vesti seznanjajo društvene člane z delovanjem planinske organizacije.

Planinski Vestnik ni več enolično društveno glasilo, marveč je postal razglednik, obilno opremljen s slikami, obzornik, motreč vse pojave v planinstvu, vreden, da bi smatral vsak zavedni planinec za svojo kulturno dolžnost, biti njega stalni naročnik in čitatelj. Novim naročnikom so na razpolago vse dosedaj izišle številke letošnjega letnika. Naročajte »Planinski Vestnik« v pisarni SPD v Ljubljani, Masarykova cesta.


Kamniška podružnica SPD je zaključila 40. leto delovanja. V štirih desetletjih je izvršila lepo in uspešno delo za povzdigo turizma v Kamniških planinah. Njeno delovanje v lanskem letu se je omejilo na ureditev in markacijo poti v okolici, za letošnje leto pa je bilo predlagano, da se zgradi na Mokrici majhno zavetišče za izletnike, ki bi jih presenetil dež na tej lepi razgledni točki.

Jutro, 6. maj 1934
 

06.05.1934

dLib.si

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45895

Novosti