Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Narcise na travnikih pod Grmado

Silvo Baznik: Lepo jutro, lep je dan in sem poklical prijatelja. »Greš tudi danes na Šmarno goro?« se je glasilo moje vprašanje.

Odgovor je bil pritrdilen. Sedel sem v avto in se zapeljal v Šiško. Prijatelj je prisedel in čez nekaj minut sva bila v Tacnu in parkirala ob travniku pod Grmado ter se odpravila v gozd.

Med potjo sva izmenjala nekaj misli, se vzpenjala skozi gozd do ceste in po njej do kapelice pod sedelcem in tu sva zagledala prelepe cvetove narcis. Ni nama bilo treba na Pristavo ali Golico, kjer bodo čez nekaj dni zacveteli beli cvetovi. Že tu, le nekaj korakov nad Ljubljano, na travnikih pod Grmado, cveti nešteto cvetov, ki jemljejo dih in božajo dušo v vsej svoji lepoti. Postoj prijatelj, ozri se okoli in spočij pogled na bregovih travnikov pod gozdom. In sva storila, kar velevalo je srce.

Po nekaj minutah sva lahkotnega koraka nadaljevala pot na sedelce med Grmado in Šmarno goro, se povzpela mimo kapelice na znamenito turistično točko Ljubljane. Seveda nisva bila edina. Bil bi čudež, če bi gora samevala in čakala na naju. Na klopci ugrizneva v zeleno jabolko, potešiva slo po tekočini in po pogovoru z brhkima maldenkama se odpraviva okoli cerkvice in po gozdnem stopnišču nazaj na sedelce. Tokrat greva malce višje, da ujamem v objektiv lepoto narcis in drugega cvetja.

Kot vedno je treba z vrha v dolino in nič drugega nama ne preostane, kot da vzameva pot pod noge in doseževa vznožje hriba ter se odpeljeva v belo Ljubljano.

Silvo Baznik

 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti