Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Poziv za nadaljevanje

Nepalski minister poziva odprave, naj nadaljujejo z vzponom na Everest
Sporočilo za javnost nepalskega Ministrstva za kulturo, turizem in civilno letalstvo

Danes je delegacija pod vodstvom ministra Bhim Prasad Acharya obiskala bazni tabor pod Everestom in se srečala s Šerpami in plezalci.

Minister je na srečanju pozval vse vodje in člane skupin, da nadaljujejo ekspedicijske dejavnosti in popravijo lestve in vrvi na Ledenem slapu. Z zbranimi so se strinjali in dogovorili, da nadaljujejo dejavnosti na gori.

Minister je obljubil, da bodo odpravam, ki želijo letos prenehati z delovanjem na gori, dovoljenje podaljšali za nadaljnjih 5 let ...


Razmišljanje Alana Arnetta o letošnjem »koncu« na južni strani Everesta. Varnost, spoštovanje in denar ...

Značke:
HIM novosti

7 komentarjev na članku "Poziv za nadaljevanje"

Igor Pavlič,

Ne bom razpredal o vzrokih nastanka gora, ampak menda je še kak drug razlog za človeško dejavost v gorah, ne le rekreacija in/ali srečanje z bogom. Z njim lahko komuniciramo, ga zremo, preklinjamo, hvalimo ali karkoli pač tudi doma ali kjerkoli že.


Igor Pavlič,

Madonca, to je pa skoraj tako kot z ženskami!


Tone Škarja,

Rezultat je pričakovan. Himalaja je duhovni navdih za Tibetance in za Indijce, ki jo iz Gangeške kotline gledajo (kar je zaradi zadimljenosti vse bolj redko) kot nedosegljivi ideal, za Katmandu je pa le tržno blago, kot so šerpe le delavci v njihovi turistični industriji.


Rok Kovač,

Letošnje leto bo zaznamovano z velikim prihodi božjih energij na zemljo, kar se čuti tudi pri lastni meditaciji, fizično pa se potrjuje z vznemirjenimi božanstvi na Sagarmathi in potresih.Tudi v Sahaja jogi, kjer smo zaščiteni (smo že na strani Boga), bodo na Sahasrara pujo v maju tokrat prišli visoki eminentni predstavniki glasbeniki, sledbeniki svete joge, kot so Sandesh Popatkar, Prabhakar Dhakde-Guru dži in drugi, že malo prej. V Genovo kot ponavadi pridejo k nam v Evropo le na Guru pujo v juliju.

Že skrajni čas je, da belo bratstvo svet povzdigne na višje ravni vibracij stvarnika in se tako izognemo še kakšni hujši svetovni preizkušnji.

Nepalski minister pa se s svojim materialnim pristopim do svetih krajev odmika od lastnih duhovnih korenin, ki so temelj vsakega obstoja in podpore človeka v univerzumu stvarnika.Če to zanemarimo, potem smo popolnoma odrezani od vsakršnega bistva lastnega obstojanja, odmika pa se vedno tudi tisto za katerim imaginarno hlastamo mimo božjega.Sam Bog v tem fizičnem pojavnem svetu je za takšne materialno misleče ljudi velika iluzija-Maha maya, katere nikoli ne spoznajo (so zaslepljeni), zato tudi do lastnih duhovnih veličin in stanja Samadhija nikoli ne bodo prišli.Morali pa bodo zato opraviti še veliko inkarnacij na ta svet, da se bodo prepoznali in začeli delovati po božjih zakonih.


Rok Kovač,

Za občutek božje prisotnosti na tem svetu, vam glasbeniki Sahaja joge, ki skozi prefinjeno glasbo indijskih instrumentov, kateri edini imajo to lastnost razpona, da izvabijo najgloblje, subtilne nivoje duha človeka na plano in se tako izrazijo le skozi zvok.Stanje Samadhija je namreč nemogoče opisati drugače.Tam, kjer ni petja ob spremljavi instrummentov, se po indijsko božja pesem imenuje Rag.

https://www.youtube.com/watch?v=o-ChgdD7FTE


Rok Kovač,

Zoran oprosti, ampak gore ne bi obstajale, če ne bi božje poseglo vmes.Tega se zaveda kar lep del gorniške populacije, med njimi tudi naš nepojmljivi gorski reševalec, medicinski uslužbenec, alpinist Dr.Tomazin in ostali.

Če pa vi rinete na hribe le zgolj za rekreacijo, potem bo pa tudi v tem nekaj dobrega.


Rok Kovač,

Bog ima tisoč obrazov, vsak vidi svojega na poti spoznanj in učenj.

Lahko je to v gorah nov navdih, želja, lastnost ambienta za preslikavo (oporo) pri iskanji prvotnosti samega sebe, harmonija, brezčasnost, neskončnost, dovršenost, lepota, harmonija, sožitje, estetska zaznava, iskaje modrosti preko naravnih zakonitosti, mir, navdih za višje razmišljanje, iskanje izvora v sebi, preverjanje in dograjevanje lastnega duha ter čutil pri težjih vzponih, obuditev naravnih spečih sil , opazovanje živali in njih naravno vedenje, športno udejstvovanje...Bog je vse to in še mnogo več in vsakemu odpira oči na njegovi poti, če le sam želi.Lahko je samo kamen...

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti