Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Marmolada Full Gas

Nejc Kuhar: Na velikonočni ponedeljek smo zopet "napadli" kraljico Dolomitov, na žalost tokrat brez razgledov, le ...

... z obilico pršiča v katerem smo se utapljali na vzponih in spustih.
Kot zmagovalec prvih dveh izvedb, sem šel tudi letos tja z enim samim ciljem, čeprav sem vedel, da bo zaradi konkurence veliko težje, kot lani in predlani.

Sam pri sebi vedno čutim, kdaj sem dobro pripravljen in kdaj ne. Tokrat sem imel res občutek zelo dober, mogoče celo najboljšega letos, vendar pa je bila tokrat motivacija tista, ki ni bila na moji strani. Mogoče sta bili zmagi na prvih dveh izvedbah razlog, mogoče slabo vreme, želja tokrat pač ni bila taka, kot bi si želel za tako tekmo. To se je bržkone pokazalo tudi na tekmi, saj nisem bil razpoložen za "napad", kot med sabo rečemo, da "trgaš". Verjetno je bil razlog tudi v temu, da se sezona končuje in mi misli že uhajajo drugam... Pa vendar, ko se postavim na štart, vedno želim dati vse od sebe, tokrat pa vem, da temu ni bilo tako. Malo me je iz tira vrgla tudi zrahljana vez, katero sem opazil tik pred štartom in me je nato celo traso preganjala, ker sem se bal, da bom na spustu kar naenkrat ostal brez smuče. Kakorkoli, na koncu sem vseeno zadovoljen s 3.mestom, lahko bi bilo bolje, lahko pa tudi slabše. Vsekakor pa je bil Alex danes izredno močan in bi ga težko ugnal tudi ob dobrem dnevu.

V petek me čaka še zaključna tekma sezone, "domača" Sci Alpinistica Monte Canin, kjer prav tako branim zmagi na prejšnjih dveh izvedbah. Tokrat bom nastopil v paru s Folladorjem in moram reči, da se tekme veliko bolj veselim, kot pa Marmolade.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti