Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Vojnik - 4. tekma VL

ALPHUT.net: Minulo nedeljo je Športno društvo Pajki na popolnoma novi steni organiziralo 4. tekmo za prvenstvo Vzhodne lige v športnem plezanju.

Seveda smo se je udeležili tudi tekmovalci in trenerji AK Slovenska Bistrica.

Že teden dni prej smo ob objavi razpisa tekme presenečeno ugotovili, da bo vseh 6 starejših kategorij tekmovalo istočasno, kar je pomenilo, da se bo tekma odvila dosti hitreje kot je to v navadi. Na tekmi se vsak tekmovalec preizkusi v dveh smereh, kar mu omogoča, da lahko v drugem nastopu popravi morebitne napake iz prvega nastopa, zato se znajo tekme na manjših stenah zavleči v pozno popoldne. Polni pričakovanja smo zato v nedeljo zgodaj zjutraj prispeli v Vojnik, kjer so navsezgodaj že začeli s svojimi nastopi kategorije mlajših in starejših cicibanov in cicibank. Med starejšimi cicibani smo imeli dva predstavnika, Anžeta Flis in Urbana Zagoršek. Urban je tokrat plezal še boljše od pričakovanj in si na koncu zagotovil mesto na stopničkah z osvojenim 3. mestom. Anže je v prvi smeri storil veliko napako, ki jo je poskušal popravi z solidnim nastopom v drugi smeri, vendar si je uspel priplezati samo 20. mesto. Hkrati so plezale tudi starejše cicibanke Ema Seliškar, Lucija Tarkuš in Jana Aubelj. Ema si je priplezala odlično 3. mesto in še vedno brani vodilno mesto v skupnem seštevku, Lucija pa je tokrat plezala malo slabše in si z drugo tekmovalko razdelila 5. mesto. Jana je dosegla 24. mesto in si s tem pred zadnjo tekmo izboljšala uvrstitev v skupnem seštevku.

Opoldne so z nastopi nadaljevale vse ostale kategorije. Pri mlajših dečkih je Nevenu Otorepec tokrat spodletelo in se je uvrstil na 2. mesto, Gašper Pušnik pa takoj za njim na 3. mesto. To je bilo za Gašperja že 4. zaporedno tretje mesto. Paskal Kušar je osvojil 9. mesto. Gal Leskovar je med tekmovalci z državno licenco osvojil nehvaležno 4. mesto in ostal pod stopničkami. Pri mlajših deklicah sta Ajda Ritonja in Kaja Naveršnik plezali po svojih najboljših močeh in osvojili 9. in 12. mesto. Ema Bera med mlajšimi deklicami z državno licenco je suvereno osvojila 2. mesto in si prav tako precej dvignila povprečje v skupnem seštevku.

Kot sem že omenil so starejši dečki, deklice in kadeti, kadetinje so začeli s plezanjem skupaj z nastopi mlajših dečkov in deklic. Med starejšimi dečki smo imeli dva predstavnika. Žan Janežič je tokrat prav blestel in se suvereno zavihtel na 2. mesto, Filip Justinek pa je osvojil 3. mesto. Andrej Bek je pol dolgi odsotni zaradi bolezni ponovno tekmoval in osvojil odlično 4. mesto. Katarini Tič med starejšimi deklicami sta uspelo odlična nastopa in priplezala si je 5. mesto. Še posebej uspešno pa je tokrat plezala Kušar Stela v kategoriji starejših deklic z državno licenco, kjer je prepričljivo zmagala. V prvi smeri je namreč priplezala kar nekaj oprimkov dlje kot vse njene tekmice in čeprav v drugi smeri ni zmagala, je bil seštevek po obeh smereh več kot dovolj za 1. mesto. Kadet Simon Ekselenski je tokrat ostal malo pod stopničkami, na 4. mestu.

Tako smo se zadnji tekmovalci in njihovi trenerji domov odpravljali še zgodaj popoldne, zato je treba še enkrat posebej pohvaliti organizatorje, saj so tekmo uspeli izpeljati s 4 vzporednimi kategorijami in brez zamud. Prav tako si pohvalo zaslužijo vsi tekmovalci AK Slovenska Bistrica, domov so odnesli obilo odličij in izkušenj.

11.04.2014
Bistriška ekipa ponovno zelo uspešna


ŠD Pajki: Razpis in vabilo  

Climbers.si: Vzhodna liga

Vojnik 2014Prijave (243) | Rezultati (211) | Galerije (2)

Trbovlje 2014: Razpis za 19. aprila (PDF)


 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti