Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Veseli tobogan

AK Vertikala - Marjan Kozole: Ko je Grega v soboto sredi smučarije nad Pokljuko prebral Samov SMS: “Jutri Triglav,” sem še kolebal. fotografiji

V nadaljevanju ture pa sem iskal čim večje strmine in preizkušal, če še znam narediti suveren zavoj v veliki naklonini. Na koncu sem se odločil, da grem zraven. “Če bo prestrmo, bom šel pa peš,” sem si rekel.

Cesta v Krmo ni splužena. Tako smo bili prisiljeni parkirati že v Kurji vasi in že tako dolg dostop se je še malo podaljšal. Zjutraj sem se počutil dovolj močnega, Samo pa je držal dober tempo. A pod Kredarico sem se že spraševal, zakaj sem moral včeraj po presmučanem Viševniku, Toscu in Ablanci riniti še čez Krašce na Plesišče. Kljub vsemu sem zbral še dovolj energije, da sem se na »ledeniku« postavil prvi v vrsto in zagazil proti Veselemu toboganu ter do vrha obdržal vodilno mesto.

Snega je toliko, da od Aljaževega stolpa ven gleda samo zastavica. Med kratko pavzo smo na vrhu spili še pivo, da so se nam noge kasneje malo manj tresle.

Za spust vrstnega reda nismo menjali, le smer gibanja smo obrnili. Tako se je Samo spustil prvi, »očistil« smer in nama z Gregom olajšal delo. Na severnem grebenu je bil sneg suh, mestoma skorjast. V smeri je sonce že naredilo svoje, a južni sneg je pod težo smuči še kar dobro držal (po tem, ko je Samo odstranil zgornjih nekaj centimetrov) in težko bi si predstavljal boljšo podlago. Spodnji del je bil že v senci in skorjast.

Glede na to, da je sonce že precej močno, sneg pa temu primerno na določenih pobočjih spreminja svojo strukturo, mi je v oko padel firbec, ki je z grebena opazoval naš spust in stal skoraj na koncu par metrske opasti. No, lahko se mu zavalim, da se mi po pogledu na njega, flanka pod mano sploh ni zdela več tako grozna.


Smučali so: Marjan Kozole, Grega Brvar in Samo Kociper, vsi člani AK Vertikala, v nedeljo, 30. marca 2014 - Veseli tobogan s Triglava

31.03.2014
Fotografije: picasaweb


Hribi.net: Trije fantje so smučali z vrha Triglava

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45945

Novosti