Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

WIKIAlps

novo orodje za skladen prostorski razvoj Alp

Mednarodna delavnica o priložnostih, ki jih prinašajo projekti Programa Območje Alp

Program Evropske unije Območje Alp spodbuja raziskovalne in aplikativne projekte na temo konkurenčnosti, dostopnosti in varstva okolja na območju Alp. V letih 2007–2013 je program za ciljno usmerjene projekte namenil 130 milijonov evrov, nadaljnjih 150 milijonov evrov pa je za to namenjeno v naslednjih sedmih letih. Ključni izziv pri tem je, kako iz vloženega denarja iztržiti največ in kako rezultate približati potrebam pomembnejših deležnikov. Da bi izboljšali rezultate projektov, organiziramo partnerji projekta WIKIAlps mednarodno delavnico, ki bo 6. maja v Innsbrucku. Njen namen bo opredeliti priložnosti, ki jih alpskim deležnikom prinašajo rezultati projektov programa Območje Alp ter kakšni so izzivi in potrebe za prihodnji razvoj alpskega prostora.

Udeleženci bodo dobili boljši vpogled v spletno enciklopedijo WIKIAlps, ki omogoča vpogled v rezultate projektov iz dveh tematskih področij: Vključujoča rast ter Učinkovita raba virov in upravljanje ekosistemov.

Spletna enciklopedija WIKIAlps ponuja izbrane rezultate projektov, kot so podatkovne baze, priporočila in smernice politikam v uporabniku prijazni obliki ter s tem po mnenju vodje projekta na Znanstvenoraziskovalnem centru Slovenske akademije znanosti in umetnosti, dr. Janeza Nareda, pomaga javnim uslužbencem, uradnikom, raziskovalcem, podjetnikom in zainteresirani javnosti pri oblikovanju trajnostnih prostorskih politik.

Razprava med udeleženci bo spletni enciklopediji WIKIAlps v pomoč pri oblikovanju za uporabnike relevantnih informacij, da jih bodo lahko le-ti čim učinkoviteje uporabljali pri svojem delu. Udeleženci bodo imeli priložnost za druženje s številnimi deležniki iz alpskih držav ter tako priložnosti za krepitev sodelovanja, sinergij in navezovanje novih stikov. Na delavnici, ki bo potekala v Innsbrucku, v “Haus der Begegnung”, bodo zlasti prisotni deležniki iz vzhodnega dela Alp, seveda pa so k udeležbi vabljeni tudi ostali. Podobna delavnica, namenjena deležnikom iz zahodnega dela Alp, bo potekala 28. maja v Courmayeurju. Za več informacij in registracijo obiščite http://www.wikialps-project.eu.
Projekt WIKIAlps prek programa Transnacionalnega sodelovanja Območje Alp sofinancira Evropski sklad za regionalni razvoj.

Znanstvenoraziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti
janez.nared@zrc-sazu.si  |  01 200 27 16 

28.03.2013

Vabilo na delavnici (DOC, 292 kB)

Program delavnic (DOC,  291 kB)

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti