Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Veliki Selišnik preko vzhodnih vesin

Freeapproved - Bor Šumrada: "Predslužbene" ture so super. Samota in mir, prebujanje dneva ter malo čez osem si že v službi s sodelavci na prvi kavi, za tabo pa je že novo preživeta avantura.

Eno takšnih smo na pobudo Jake opravili v četrtek: Jaka, Luka in jaz.

Še v temi štart s samotne Pokljuke mimo Krucmanovih kont in Evklidove piščali proti Blejsko konti (no s temi detalji me je Jaka spoznal danes). Jaka je imel že dolgo ogledan severovzhodni greben oziroma vesine Velikega Selišnika, malo znanega soseda Viševnika in Malega Draškega vrha. Skozi redek gozd do pod vršnih terenov, kjer nas je pozdravilo sonce. Vzpeli smo se v ombočju kasnejšega spusta po vesinah desno od izrazite grape praktično direktno navzgor. Z vrha smo se spustili ob 7:15 v idealnih razmerah ob strmem naklonu preko opasti in strmih vesin do planote Pokljuke ter nato v prečki skozi gozd nazaj do izhodišča. 

Celotna galerija slik na Freeapproved. >>>

Smučarski spust: Veliki Selišnik, severovzhodne vesine, Z, 50-45°, 130 m. (Luka Ambrožič, Jaka Ortar, Bor Šumrada)

Bor Šumrada

Kategorije:
Novosti ALP SMU SLO Vse objave

1 komentarjev na članku "Veliki Selišnik preko vzhodnih vesin"

Bor Šumrada,

V informacijo; čez nekaj dni sem dobil klic od lokalnega mojstra strmih smučin, ki je dejal, da so že večkrat peljali v okvirih naše presmučane smeri. Ni bilo do zdaj še nikjer zabeleženo, od zdaj naprej pa bo jasno, zato tudi zapišem tukaj.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti