Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Podsavezna tekma v smuku na Okrešlju

Jutro (1934): Smučarski klub v Celju je priredil na velikonočni ponedeljek podsavezno tekmo v smuku s Savinjskega sedla na Okrešelj.

Start je bil v višini 1900, cilj v višini 1400 metrov. Tekmovalo je 18 smučarjev, članov SPD v Celju, SPD v Trbovljah, SK Železničarja v Mariboru, SK Rapida v Mariboru, Mariborskega smučarskega kluba, zagrebške Concordie, SK Olimpa v Celju in Smučarskega kluba v Celju. Proga je bila odlična, pač pa je tekmovalce ovirala gosta megla, zaradi česar niso mogli doseči tako dobrih rezultatov, kakor bi jih bili sicer. Rezultati: 1. Egon Lettner (SK Rapid. Maribor) 4.17; 2. Milan Cizelj (SK Železničar, Maribor) 4.30; 3. Ivan Hilinger (SPD Celje) 4.36; 4. Tone Priveršek (SK Concordia, Zagreb) 5.10; 5. Kristl Voller (Marib. smuč. klub) 5.41: 6. Mirko Mejavšek (SPD Celje) 5.42; 7. Franc Petrin (SK Olimp, Celje) 6.11; 8. Fric Skoberne (Smuč. klub Celje) 6.19; 9. Tone Mastnak (SPD Celje) 6.24. Prvi trije najboljši tekmovalci so prejeli diplome in plakete. Člani Smučarskega kluba v Celju so se plasirali v klubski konkurenci takole: 1. Fric Skoberne 6.19 (v skupni klasifikaciji 10); 2. Ervm Gračner 6.32, 3. Kari Filač 7.29 (v skupni klasifikaciji 15). Organizacija tekme je bila kljub slabemu vremenu brezhibna. Pri razdelitvi daril je imel delegat Mariborskega zimsko-sportnega podsaveza g. Bruno Parma lep nagovor.

Turni smučarski tečaj SPD na Triglava od 8. do 15. aprila.
Sestanek udeležencev tega tečaja je v soboto 7. t. m. v hotelu Triglav v Mojstrani po prihodu zadnjega vlaka. V oprtnik je treba vzeti s seboj dva para lahkega volnenega perila, nogavice, rokavice, čepico, vetrnjačo, očala, vazelino, steklenico, rezervna jermena, maže (Bratly za zrnovec in medium) in event. kože. Za prenos stvari iz Mojstrane na Staničevo kočo (oprtnik ali smuči zahteva nosač 4 Din od kilograma. Tudi ves čas izleta nas spremlja nosač. ki bo proti mali odškodnini in na željo nosil prtljago udeležencev. Pogoj za udeležbo je znanje plužnih obratov. V prostem času pa tudi med izletom se bo vežbalo v smuški tehniki na strminah. Odhod iz Mojstrane je v nedeljo 8. t m. ob 6. Na Staničevo kočo pridemo ob 14. 9. t. m., izlet na Kredarico s praktičnim vežbanjem na terenu. 10. t. m. odhod iz Staničeve koče nad Velim poljem — Hribarica — plan. v Lazu — Sedmera jezera. 11. t m. izlet na Velika Vrata ali na Pršivec. 12. t. m. odhod čez Kal na Lanševico do Planine na Kraju. 13. t. m. pod Bogatinom in Škrbino na Planino Vogel v Skalaški dom. 14. t. m. izlet na Rodico in Šijo. 15. t. m. povratek domov. Prijave sprejema pisarna SPD, palača Grafika, telefon 2963 in Janez Bitenc, Staničeva koča. Skupni stroški za tečaj so 450 Din. Repetenti še posebno vabljeni. Tečaj vodi g. Janez Kveder.

Jutro, 4. april 1934
 

04.04.1934

dLib.si

Kategorije:
Novosti SMU SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti