Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Izplača se uganiti

AR 3/1980: Trije znani slovenski alpinisti, ki so mlajši od 25 let, so napisali tri zgodbe o svojih prvenstvenih vzponih.

Če odlomke iz njihovih zgodb preberemo skupaj, imajo nehote zelo zanimivo povezavo.

... S tem se umakneva zapori in s prečenjem čez sluzasto ploščo doseževa ... steno. Zajeda drži navzgor v črne plošče, na koncu zajede je polica. Ko vlečem nahrbtnik, se vrag zatika. Kar trd sem od jeze, da sem brez moči. Končno ga le imava na stojišču. Plezam prečnico čez črne plati, stojim na konicah plezalnikov, stena izginja v praznino, izpostavljenost je popolna. Poklina je zasigana. Plezam počasi, zbrano ...
… ocena V/IV.

Hazardiramo. Plavkasti cigaretni dim, podoben črnim kumulonimbom, zlovešče plava, okoli 60-vatne žarnice. P. meče kocko. Igramo namreč igro »Človek,ne jezi se« ...
... ocena eno mesto V+/IV.

... Pogovarjamo se o fračah. D. je pacek, nekaj stalno natolcuje. J-ju pravim, naj s fračo sestreli DC-9. Skozi maliganske oči me topo in odsotno pogleda ... .. . oceno IV/III.
Izplača se uganiti! Napisati je treba ime in priimek avtorjev. Točni odgovori prinašajo prvemu, ki pošlje točni odgovor:
- 10 prevedenih opisov desetih alpskih smeri z dostopi in sestopi
- 10 fotografij teh smeri
- 10 skic teh smeri

(Opomba: pet smeri je dolgih po 1000 metrov, drugih pet pa po 700 metrov in so v zelo zanimivih stenah Alp. Jugoslovani jih še nismo povohali.)

Razpis traja do prvega točnega odgovora!

 

 


Za G-L priredil: Genadij Štupar

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
AR novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti