Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Fotografov dnevnik 17

Fotogaja: Tokrat vas vse toplo vabim na fotografsko predavanje vrhunskega alpinista Marka Prezlja - 6. februarja ob 19. uri v  Studio SonataPHOTOGRAPHICA

Počaščeni smo, da se je odzval našemu vabilu za sodelovanje v projektu Fotografov dnevnik. Tokrat predavanja ne bomo posneli, kot je to že navada, zato je udeležba skoraj obvezna.

KDAJ: četrtek, 6. februarja, ob 19. uri
KJE: Studio SonataPHOTOGRAPHICA, Poslovna cona A10, Šenčur
VSTOP PROST

Vrhunski alpinist, gorski vodnik, fotograf!

Predavanje Marka Prezlja je spet ena tistih ločnic znotraj Fotografovih dnevnikov, kjer tudi sami zase dojemamo, da delamo nekaj dobrega.
Marko Prezelj je namreč eden tistih alpinistov, ki so s plezanjem brez hvalisanja, komercializacije svojih podvigov postavili svoje ime ob bok največjih imen svetovnega vrhunskega alpinizma.

Na njegovi spletni strani nam je v oko padel citat: “Alpinizem so zame predvsem trenutki, ki jih ne zmorem ali ne želim ubesediti. Kot alpinist neprizanesljivo zagovarjam negotovost in nepredvidljivost, temelj vsake doživete pustolovščine. V alpinizmu me navdušuje nepričakovano. Jasno je, da le preprost slog pušča odprta vrata za tovrstno navdušenje nad prvinsko radovednostjo.” Stavek, ki vsaj nam ogromno pove o načinu razmišljanja človeka, ki med drugim tudi pravi ” SI ALI NISI!”

Marko je tudi fotograf in to odličen. Ko se je z aparatom v ekstremnih okoljih nehal ukvarjati s tehnikalijami, so prišle na vrsto le še zgodbe, vsebina. In o slednjem bo tekla beseda, seveda tudi o njegovih začetkih, pogledih na fotografijo, osebnih pristopih, načrtovanju in konec koncev o samem izvajanju fotografiranja v resnično ekstremnih razmerah tako za človeka, kot fotografsko tehniko.

Jure Frelih 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45944

Novosti