Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinski kotiček - 23.08.07

Kamniški občan: Alpinistična šola je končana - začenja se nova + Jure Prezelj je alpinistični inštruktor

Poobjava: Kamniški občan, 23. avgust 2007


Planinski kotiček

ALPINISTIČNA ŠOLA JE KONČANA - ZAČENJA SE NOVA


S praktičnima preizkusoma znanja iz zimske tehnike (15. aprila), kopne tehnike (12. maja), teoretičnimi testi 15. maja in zaključnim piknikom 23. junija se je končala zadnja AŠ AO Kamnik, ki jo je vodil Matej Kladnik ob pomoči Metoda Humarja. Vse preizkuse so uspešno končali: Gasper Erman, Urška Grilc, Sašo Hribar, Dare Jazbinšek, Ana Mavko, Tomaž Pibernik, Rožle Repanšek, Andrej Rezar, Rajko Zajc, Erika Zalokar, Peter Zarnik in Ante Zorman. Za pridobitev naziva mlajši pripravnik in s tem članstva v AO pa morajo nekateri poleg zadostnega števila ustreznih tur opraviti še izpitno plezalno turo, medtem ko so jo drugi že.

Nova alpinistična šola se bo začela v torek, 4. septembra, ob 19.00 v prostorih PD Kamnik na Šutni 42. Namenjena je predvsem tistim, ki so že spoznali vsaj del hribov po običajnih poteh in si jih želijo obiskati še po težjih smereh. Zato je nujno, da ima vsak, ki bi se je rad udeležil, vsaj 5 obiskov vrhov nad 2000 m in da je star vsaj 18 let, ob pisnem soglasju staršev pa najmanj 16. Šolo bo vodil alpinistični instruktor Franc Miš ob pomoči in sodelovanju drugih članov alpinisticnega odseka.

JURE PREZELJ JE ALPINISTIČNI INŠTRUKTOR

Od 24. do 27. maja je potekal na Okrešlju seminar za naziv alpinistični inštruktor. Udeležilo se ga je 13 alpinistov iz razlicnih alpiinističnih odsekov. Na koncu seminarja je bil izpit, ki ga je uspešno opravilo 10 kandidatov, med njimi tudi Jure Prezelj iz AO Kamnik.

BOJČ

Kategorije:
Novosti ALP SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45944

Novosti