Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Spomin na štiri srčne može

Gorenjski glas - Petra Lotrič: "Današnji dan je pomemben tudi, ker se ponovno odpira obnovljena bohinjska planinska pot"

Gorenjski glas, torek, 28. avgusta 2007
GORENJSKA

Spomin na štiri srčne može


Ribčev Laz - Občina Bohinj je v spomin na štiri Bohinjce, ki so kot prvi stopili na vrh Triglava, 25. avgust izbrala za svoj občinski praznik. Ob 229. obletnici znamenitega vzpona je pri spomeniku štirim srčnim možem potekala slovesnost, ki sta jo organizirali planinski društvi iz Srednje vasi in Bohinjske Bistrice. Obiskovalce je najprej nagovoril predsednik PD Srednja vas Janez Korošec, ki je poudaril pomen prvega vzpona na Triglav, saj so najvišjo slovensko goro prvi zmogli prav Slovenci in se povrhu domačini iz Bohinja.

Slavnostni govornik je bil predsednik Slovenske planinske zveze Franci Ekar, ki je v svojem govoru izrazil strinjanje s Korošcem in naštel zadnje aktualne dogodke v zvezi s planinstvom. Župan Franc Kramar pa je v svojem govoru poudaril, da je "današnji dan je pomemben tudi, ker se ponovno odpira obnovljena bohinjska planinska pot". Trak so prerezali in s tem bohinjsko planinsko pot simbolično odprli predsednika obeh bohinjskih planinskih društev Janez Korošec in Lovrenc Vojvoda, župan Kramar, predsednik SPZ Ekar in častni predsednik PD Bohinjska Bistrica Janko Lapajne.

Na slovesnosti so nastopili tudi Godba Gorje, Oktet iz 2irovnice, Bohinjski lovski rogisti, pesnik Janez Petkoš ter baritonist Marko Kobal ob spremljavi citer, na katere je igral Tomaž Plahutnik.

Petra Lotrič

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti